Zemunac krio slike vredne 10 miliona eura

Izvor: TvojPortal.com, 13.Avg.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemunac krio slike vredne 10 miliona eura

Bizlife.rs Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije uhapsili su Željka Eremija iz Zemuna, kod koga je nađeno osam umetničkih slika, vrednih deset miliona evra, od kojih je četiri ukradene u Švajcarskoj.


Sporne četiri slike su ukradene 2008. i 2009. i za njima je od tada bila raspisana potraga Interpola. Od ovih slika najvrednija je “Raspeće Isusovo” autora Luka Kranaha, rađena kao ulje na drvetu, a njena vrednost je procenjena na dva >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << miliona evra.
- Kod Eremije su nađene i dva slike, ulja na platnu nepoznatog autora sa motivom “Boginja Dijana u lovu” koje potiču iz 17. veka. i ulje na platnu sa motivom “Mrtva priproda” autora Teodora Rusoa. Za svim ovim slikama bila je raspisana potraga švajcartske policije, kažu u MUP-u Srbije.

Kod uhapšenog Eremija nađene su i četiri slike za koje se trenutno utvrđuje poreklo i vlasnik.

Nađeno je ulje na platnu, sa motivom “Portret žene” nepoznatog autora, slika sa motivom “Vetrenjača” autora Uri Leser, ulje na platnu “Fazan u jesenjoj šumi” autora Neuland i slika sa motivom “Konji vuku sanke” autora C. Stojanova, kaže sagovornik list "Blic" blizak istrazi.
On navodi i da je kod Eremija nađeno još tridesetak predmeta od raznih plemenitih metala velike materijalne vrednosti.

Sve vrednosti su zaplenjene, a Eremiju je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji na saslušanje. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog prikrivanja, i oružja koje je nađeno kod njega u ilegalnom posedu.
Istraga se nastavlja kako bi se otkrili autori nađenih dela i vlasnika, kao i Eremijevi saučesnici.

SLIKEzemunac

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.