Kod Zemunca nađene ukradene slike vredne 10 miliona evra

Izvor: Blic, 12.Avg.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Zemunca nađene ukradene slike vredne 10 miliona evra

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije, kako saznaje “Blic”, uhapsili su Željka Eremija iz Zemuna, kod koga je nađeno osam umetničkih slika, vrednih deset miliona evra, od kojih je četiri ukradene u Švajcarskoj.

Sporne četiri slike su ukradene 2008. i 2009. i za njima je od tada bila raspisana potraga Interpola.

Kako saznaje "Blic”, od ovih slika najvrednija je "Raspeće Isusovo” autora Luka Kranaha, rađena kao ulje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na drvetu, a njena vrednost je procenjena na dva miliona evra.

- Kod Eremije su nađene i dva slike, ulja na platnu nepoznatog autora sa motivom "Boginja Dijana u lovu” koje potiču iz 17. veka. i ulje na platnu sa motivom "Mrtva priproda” autora Teodora Rusoa. Za svim ovim slikama bila je raspisana potraga švajcartske policije - kaže za "Blic” izvor iz MUP Srbije.

Kod uhapšenog Eremija nađene su i četiri slike za koje se trenutno utvrđuje poreklo i vlasnik.

- Nađeno je ulje na platnu, sa motivom "Portret žene” nepoznatog autora, slika sa motivom "Vetrenjača” autora Uri Leser, ulje na platnu "Fazan u jesenjoj šumi” autora Neuland i slika sa motivom "Konji vuku sanke” autora C. Stojanova - kaže izvor "Blica”.

On navodi i da je kod Eremija nađeno još tridesetak predmeta od raznih plemenitih metala velike materijalne vrednosti.

- Sve vrednosti su zaplenjene, a Eremiju je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji na saslušanje. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog prikrivanja, i oružja koje je nađeno kod njega u ilegalnom posedu - kaže naš izvor.

Istraga se nastavlja kako bi se otkrili autori nađenih dela i vlasnika, kao i Eremijevi saučesnici.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kod Zemunca pronađene slike vredne 10 miliona evra!

Izvor: S media, 12.Avg.2011

Srpska policija uhapsila je Željka Eremija iz Zemuna, kod koga je pronađeno osam umetničkih slika, vrednosti 10 milona evra. Četiri slike ukradene u Švajcarskoj. Za njima je bila raspisana potraga švajcarske policije. Za još četiri slike se utvrđuje poreklo. ..Pripadnici Službe za borbu protiv...

Nastavak na S media...

Kod Zemunca nađene ukradene slike vrijedne 10 miliona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2011

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbij, uhapsili su Željka Eremija iz Zemuna, kod koga je nađeno osam umjetničkih slika, vrijednih deset miliona evra, od kojih je četiri ukradene u Švajcarskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nađene ukradene slike vredne 10 miliona evra

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2011

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije uhapsili su Željka Eremiju iz Zemuna, kod koga je nađeno osam umetničkih slika, vrednih deset miliona evra, od kojih su četiri ukradene u Švajcarskoj.

Nastavak na Radio 021...

Beograd: Šverceru oružja oduzeta umetnička dela

Izvor: Večernje novosti, 12.Avg.2011

Ž. E. iz Zemuna je privremeno oduzeto osam umetničkih slika, vrednih više miliona evra, i oko 30 predmeta od raznih plemenitih metala velike materijalne vrednosti

Nastavak na Večernje novosti...

Pronađeno ukradeno „Raspeće Isusovo“ vredno oko dva miliona evra

Izvor: Danas, 12.Avg.2011

Zbog sumnje da je izvršio krivična dela prikrivanja i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su Ž. E. (1971) iz Zemuna.

Nastavak na Danas...

Krio slike vredne 10 miliona €

Izvor: Press, 12.Avg.2011

Željka Eremiju (40) iz Zemuna uhapsili su pripadnici SBPOK-a, pošto su u njegovom stanu pronađene ukradene umetničke slike vredne više od deset miliona evra. Prilikom hapšenja u stanu je pored umetničkih slika pronađena i kolekcija izuzetno vrednih predmeta od plemenitih metala, za koje će istraga...

Nastavak na Press...

ZEMUNAC SAKRIVAO UKRADENE SLIKE MILIONSKIH VREDNOSTI

Izvor: Kurir, 13.Avg.2011, 02:12

BEOGRAD- Zbog sumnje da je krijumčario oružje i eksplozivne materije uhapšen je Ž. E. (40) iz Zemuna, iz čijeg stana je prilikom pretresa, privremeno oduzeto osam umetničkih slika, vrednih više miliona evra, i oko 30 predmeta od raznih plemenitih metala velike materijalne vrednosti, kao i izvesna...

Nastavak na Kurir...

Zemunac krio vredne umetničke slike

Izvor: Šumadija Press, 13.Avg.2011

U akciji pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala juče je uhapšen Ž. E. (40) iz Zemuna, u čijem je stanu pronađeno osam umetničkih slika..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.