Kod Zemunca pronađene slike vredne 10 miliona evra!

Izvor: S media, 12.Avg.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Zemunca pronađene slike vredne 10 miliona evra!

Srpska policija uhapsila je Željka Eremija iz Zemuna, kod koga je pronađeno osam umetničkih slika, vrednosti 10 milona evra. Četiri slike ukradene u Švajcarskoj. Za njima je bila raspisana potraga švajcarske policije. Za još četiri slike se utvrđuje poreklo.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, uhapsili su Željka Eremija iz Zemuna, kod koga je nađeno osam umetničkih slika, vrednih deset miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << evra, od kojih su četiri ukradene u Švajcarskoj.

Sporne četiri slike su ukradene 2008. i 2009. i za njima je od tada bila raspisana potraga Interpola.

MUP Srbije i Hrvatske istražuju Dadino ubistvo

Za koga rade srpski kriminalci?(FOTO)

Novo hapšenje zbog pranja novca

Kako je saopštio MUP Srbije, najvrednija od tih slika je “Raspeće Isusovo” autora Luka Kranaha, rađena kao ulje na drvetu. Njena vrednost je procenjena na dva miliona evra.

Kod Eremije su nađene i dve slike, ulja na platnu nepoznatog autora sa motivom “Boginja Dijana u lovu”, koje potiču iz 17. veka i ulje na platnu sa motivom “Mrtva priproda” autora Teodora Rusoa. Za svim ovim slikama bila je raspisana potraga švajcartske policije.

Kod uhapšenog Eremija nađene su i četiri slike za koje se trenutno utvrđuje poreklo i vlasnik.

Nađeno je ulje na platnu, sa motivom “Portret žene” nepoznatog autora, slika sa motivom “Vetrenjača” autora Uri Leser, ulje na platnu “Fazan u jesenjoj šumi” autora Neuland i slika sa motivom “Konji vuku sanke”.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, kod Eremija je nađeno još tridesetak predmeta od raznih plemenitih metala velike materijalne vrednosti. Sve vrednosti su zaplenjene, a Eremiju je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji na saslušanje. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog prikrivanja, i oružja koje je nađeno kod njega u ilegalnom posedu.

S media

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.