Zemljotres u Severnoj Koreji: Sumnja se na još jedan NUKLEARNI TEST (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2017, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Severnoj Koreji: Sumnja se na još jedan NUKLEARNI TEST (FOTO)

Sledi važno saopštenje Pjongjanga

Severna Koreja najavila je da će izdati "važno saopštenje" u ponedeljak u 6:30 sati po lokalnom vremenu.

Najava o saopštenju dolazi samo nekoliko sati nakon zemljotresa u toj zemlji, za koji se sumnja da je izazvan još jednim nuklearnim testom.

Zemljotres jačine 6.3 po Rihterovoj skali registrovale su i SAD i Kina, a južnokorejsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da sumnjaju da je Severna Koreja sprovela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šesti nuklearni test.

Američki geološki zavod saopštio je ranije da je registrovao potres na 55 kilometara severozapadno od Kimčaeka.

Quake in North Korea may have been nuclear test | https://t.co/zNITQdF7lw. 6.3 quake is pretty strong for a nuclear war head.

— Mike Krawiec (@mellowmoronme2) September 3, 2017

Nedavno podrhtavanje tla u tom regionu bilo je uzrokovano nuklearnim testovima.

Ministar spoljnih poslova Japana Taro Kono saopštio je novinarima da je vlada Japana sigurna da je Servena Koreja sprovela šesti nuklearni test.

- Ova vlada potvrđuje da je Severna Koreja sprovela šesti nuklearni test nakon analiziranja informacija iz meteorološke agencije i drugih informacija- rekao je Kono.

Kako navodi agencija Rojters, Japanska meteorološka agencija saopštila je da je potres u Severnoj Koreji bio najmanje deset puta jači od prethodnih testova.

Watch on #Periscope: 🌏 North Korea Major Announcement after possible Nuclear test, 6.3 Magnitude earthquake detect… https://t.co/5AB2uV7YwL

— 🆃🆁🆄🅼🅿🅻🅰🅳🆈~ (@Digidiva2017) September 3, 2017

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.