Zbog velikog broja zaraženih u Zrenjaninu proglašena vanredna situacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2020, 14:37

Zbog velikog broja zaraženih u Zrenjaninu proglašena vanredna situacija

Direktor Zavoda za javno zdravlje Zdravko Ždrale rekao je danas da je u srednjem Banatu situacija "teška i vrlo ozbiljna" i da epidemija "uzima maha", a da je u Zrenjaninu ukupan broj obolelih 1.593, i da "zabrinjava" to što je aktivnih kovid slučajeva 1.246.

On je kazao da je zaražen i veliki broj zdavstvenih radnika, te je uputio apel na stanovnike Zrenjanina da poštuju mere.

Komandant Gradskog štaba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za vanredne situacije, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, kazao je da je odluka o proglašenju vanredne situacije u tom gradu doneta kako bi se sprečili negativni uticaji koje epidemija ima i na zdravstveni sistem, ali i na zdravlje stanovništva.

"Stalnu borbu vodimo sa kapacitetima, sve više se povećava broj osoba koje su zaražene, a naši kapaciteti se vrlo brzo popunjavaju, dok s druge strane imamo veliki broj medicinskih radnika koji su zaraženi, više od 100, što dovodi kovid sistem u našem gradu u problem", rekao je novinarima Salapura.

Naglasio je i da je ohrabrujuće to što će u Zrenjaninskoj bolnici od sutra biti još 80 dodatnih ležajeva.

"Apelujem na sve da se pridržavaju mera - maske, distanca, higijena, izbegavanje nepotrebnih kontakata. Moramo biti odgovorni, posebno mladi koji mnogo cirkulišu po gradu, treba situaciju shvate ozbiljno", rekao je Salapura.

Govoreći o radu škola i vrtića on je kazao da se povećava broj nastavnog osoblja koji nisu u mogućnosti da drže nastavu, a da postoje i zahtevi nekoliko škola da se one zatvore.

"Nećemo pribegavati toj meri odmah danas, pratićemo Republički štab, upravo o merama u školama, i , ukoliko bude potrebno, poslušaćemo savete naših epidemiologa i u skladu s tim doneti zaključak o prelasku na onlajn nastavu", dodao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vanredna situacija u Žitištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 11:30

U Žitištu je proglašena vanredna situacija, broj obolelih od koronavirusa je sve veći, a kapaciteti zdravstvenih ustanova su sve manji. Od broja testiranih do 70 procenata je pozitivnih, što je podatak koji zabrinjava nadležne. Mera zaštite, koje su već na snazi, inspektori kažu, da se meštani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.