Zbog štetnih gasova vozila moguće 1.200 smrtnih slučajeva

Izvor: N1 televizija, 04.Mar.2017, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog štetnih gasova vozila moguće 1.200 smrtnih slučajeva

Oko 1.200 osoba će prerano preminuti u Evropi od posledica zagađenja izduvnim gasovima vozila prodatih u Nemačkoj, saopštili su naučnici u studiji objavljenoj posle skandala proizvođača Folksvagena.

"Naučnici procenjuju da će 1.200 ljudi umreti u Evropi od posledica prekomerne emisije štetnih izduvnih gasova od vozila prodatih u Nemačkoj od 2008. do 2015. godine", navodi se u studiji američkog Instituta za tehnologiju.

Skandal je izbio pošto su američke >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vlasti ustanovile da je nemački proizvođač u skoro 500.000 dizel vozila ugradio softver koji smanjuje rezultat emisije štetnih gasova na testovima.

Odgovorni u Folksvagenu terete se za kršenje propisa o zagađenju životne sredine, kreiranje ilegalnog softvera za lažiranje i prikrivanje podataka o emisiji gasova, kao i za uništavanje kompjuterskih fajlova sa dokazima.

Folksvagen je zbog otkrivenog skandala pristao na poravnanje od 15 milijarde dolara sa američkim vlastima i kupcima automobila

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.