Zbog medijskog mraka opozicija u Nišu predlaže  Komisiju za medijsku sliku

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog medijskog mraka opozicija u Nišu predlaže Komisiju za medijsku sliku

Opoziciona odbornička grupa "Niška inicijativa" najavila je danas da će sa drugim opozicionim odborničkim grupama podneti zahtev za proširenje dnevnog reda predstojeće sednice Skupštine grada i predložiti formiranje Komisije za medijsku sliku i javnu debatu koja će biti savetodavno telo.

U saopštenju se navodi da je razlog za formiranje Komisije "sa svih aspekata apsolutno neprihvatljiva situacija u medijima".

"Plan je da savetodavno telo svojim uticajem promeni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << trenutni kurs u medijskom prostoru. Ostaje odluka na predstavnicima vladajuće koalicije vođene Srpskom naprednom strankom (SNS) kako će da se izjasni ako uopšte predlog stigne do Skupštine grada", navodi se u sapštenju "Niške inicijative".

Komisija za medijsku sliku i javnu debatu, kazali su u "Niškoj incijativi", imala bi 11 članova, i to pet iz redova odborničkih grupa u Skupštini grada, a šest iz redova medijskih radnika i nevladinih organizacija koje se bave medijskim temama.

"Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na današnjem sastanku sa odbornikom 'Niške inicijative' Srđanom Nonićem rekao da nema nikakvu moć nad medijima, ali zato je više nego očigledno da SNS drži u svojim kanalima formalne i konkretne poluge medijskog jednoumlja koje plasira kao ispiranje mozga građanima, puneći novčanike poslušnih medija sa 94 miliona u 2019. godini", rečeno je u saopštenju.

Odobrnik opozicione odborničke grupe "Niška inicijativa" Srđan Nonić koji ponovo protestuje ispred Gradske kuće nezadovoljan medijskom situacijom u gradu razgovarao je danas sa gradonačelnikom Niša.

Bulatović je u tom razgovoru kazao da je pitanje medija u Nišu pitanje za Skupštinu grada i odborničke grupe, jer on ne potpisuje niti formira komisiju već načelnik Gradske uprave.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.