Završena rekonstrukcija trga u Gadžinom Hanu

Izvor: RTS, 27.Avg.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rekonstrukcija trga u Gadžinom Hanu

U Gadžinom Hanu je završena rekonstrukcija Trga Dragutina Matića. Prostor ispred opštinske zgrade uređen je posle četiri decenije.
Prostor ispred opštinske zgrade uređen je posle četiri decenije, a trg je zvanično građanima na korišćenje predao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

Trg ispred opštinske zgrade popločan je, postavljene su nove klupe i rasveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napravljena fontana.
Jedino što na Trgu nije promenjeno jeste spomenik Dragutinu Matiću, čuvenom srpskom vojniku iz Prvog svetskog rata čija je fotografija pod nazivom "Oko sokolovo" obišla ceo svet, podignut 1995. godine. 
Rekonstrukcija trga zajednička je investicija Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Opštine Gadžin Han.
Rekosntrukcija trga, prema rečima Marije Cvetković, predsednice Opštine Gadžin Han, košta šesnaest i po miliona:
"Učešće Ministarstva državne uprave i lokalne samourave je oko 11,5 miliona, ostalo je učešće lokalne samouprave."
Rekonstrukcija  trga u Gadžinom Hanu je jedan od pozitivnih primera sardnje, rekao je Branko Ružić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu:
"U poslednje dve godine Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uspelo je da plasira preko 800 miliona dinara za različite projekte. Važno je da smo ove godine taj fond uvećali za 50 procenata, da je skoro 500 miliona dinara je stajalo na raspolaganju svim opštinama širom Srbije."
Konkretno za Opštinu Gadžin Han je, preko programa za lokal, za naredne 2-3 godine obezbeđeno trideset miliona evra za realizaciju različitih projekata, a prvi je rekonstrukcija unutrašnjosti opštinske zgrade.
 
 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren rekonstruisani Trg "Oka sokolovog" - Dragutina Matića u Gadžinom Hanu (FOTO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Avg.2019

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je u prisustvu načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski, i rukovodstva opštine Gadžin Han, otvorio je rekonstrusan Trg u centru mesta, koji nisi ime Dragutina Matića, najpoznatijeg izviđača u Velikom ratu, Dragutina Matića,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.