Izvor: JUGpress.com, 27.Avg.2019, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Nisam bio u funkcionerskoj kampanji u Medveđi

LESKOVAC

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić rekao je danas u Leskovcu da ni on ni drugi ministri ne biraju kada će ići u neku opštinu i da se to odnosi i na posetu Medvedji u kojoj se 8. septembra održavaju lokalni izbori.

JUGpress: Bili ste nedavno u Medveđi u kojoj se uskoro održavaju izbori. Da li ste bili u funkcionerskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kampanji i šta mislite o funkcionerskim kampanjama koje se redovno dešavaju godinama unazad, na svim izborima, i da li je to u skladu sa zakonom?

RUŽIĆ: Boraveći u Medveđi imali smo jedan veoma sadržajan sastanka sa predsednikom opštine. Ni ja, a ni bilo ko drugi od ministara, ne biramo kada ćemo ići u neku posetu, niti je to vezano za termine održavanja nekih lokalnih izbora. Da li je to funkcionerska kampanja ili ne, mislim da je pre svega legitimitet koji Vlada Republike Srbije, a samim tim i ministri crpe od onih koji su nosioci suvereniteta ove zemlje, a to su građani i građanke ove zemlje, jeste dovoljan pokazatelji garancija da bilo u kapacitetu ministra ili stranačkog funkcionera možete obiću neku opštinu i na adekvatan način ispromovisati ono što Vlada Republiek Srbije radi na realitaciji određenih projekata. Zato sam siguran da će 8. septembra upravo politika Vlade Republike Srbije pobediti u Medveđi.

I ne vidim ništas sporno u tome da se na jedan pežorativan način bilo ko od funkcionera proziva da je, boraveći u nekoj opštini, bio u funkcionerskoj kampanji.

Ja lično ne mogu biti bivalentna ličnost, ne mogu da krenem na put sa dva automobila, sa dva odela, da se presvučem i da govorim o tome na istom mestu u dva različita kapaciteta. To niti je praktično, niti je moguće, a mnogo više košta. Mislim da su to najbolje razumeli i da će to najbolje razumeti građani svih opština koje obilazimo i nemam ništa protiv toga da ukoliko se nešto radi, ukoliko je neka kreacija prisutna, a ne destrukcija, pa bila ona verbalna, politička ili ne daj Bože fizička, dakle, uvek sam za to da se grade mostovi, infrastrukutrni objektni, da unapređujemo životne uslove za sve naše građane i mislim da je to mnogo važnija strana boravka ministra u bilo kojoj opštini, pa i u ovom slučaju u Medveđi.

JUGpress : Hoćete da kažete da ste sasvim slučajno desilo da su brojni ministri odjednom u ove dve nedelje odlučili da dođu baš u Medveđu?

RUŽIĆ: Ja ne mogu da gledam u pasulj da li se nešto događa sa određenom namerom ili na bazi neke slučajnosti. Moja poseta Medveđi je bila predviđena još pre 6-7 meseci, tako da niti se znalo za precizan datum održavanja izbora, niti to sagledavam kao problem, a svaka politička partija ili opcija ima mogućnost da i u Medveđi održi promotivne skupove i promovišu svoje programe. Građani Medveđe će u to ili poverovati ili neće. Mislim da je mnogo važnije da sam kao ministar koji je zadužen između ostalog i za Savete nacionalnih manjina boravio u jednoj opštini koja je multikulturna, multinacionalna, gde žive pored Srba kao većinskog stanovništva i Albanci, Crnogorci i Romi i da smo sagledali sve aspekte boljitka u smislu primene seta manjinskih zakona koji je pre godinu dana usvojen u parlamentu Srbije. To su mnogo važnije teme nego da gledamo u pasulj da li je nešto slučajnost ili ne.

JUGpress: Rekli ste da u Medveđi treba da pobedi politika Vlade Republike Srbije. Koja je to politika?

RUŽIĆ: Ako sagledamo sve ono što je do sada urađeno i što će biti urađeno u Medveđi, pogledajte samo drugu fazu izgradnje puta, zatim se vodi izuzetno računa i o ovim manjinskim pitanjima, zakoni koje smo predložili i koji su usvojeni, a koji su ocenjeni od svih relevantnih međunarodnih institucija kao mnogo sadržajniji i u obuhvatu veći i širi u pogledu poštovanja prava manjina nego što je to slučaj i u nekim zemljama članicama EU. To su neki segmenti politike Vlade Srbije, a ja ne želim da preuzimam na sebe privilegiju da govorim o tome da li će građani to prepoznati ili neće, ali imam pravo da kažem da sam uveren će građani Medveđe to svakako prepoznati. Ustalom, videćemo, na osnovu izbornih rezultata će se sam odgovor nametnuti.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Leskovac će biti pokriven video nadzorom, najavio ministar

Izvor: Danas, 27.Avg.2019

Teritorija grada Leskovca biće pokrivena video nadzorom, što će koštati 150 miliona dinara i počeće iduće godine, najavio je danas ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije, Branko Ružić posle razgovora s gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem. Članak Leskovac će biti pokriven...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.