Zavejani smo SATIMA, a pomoći nigde nema i ko zna kad će nas izbaviti: Sjeničanin otkriva koliko je dramatično nevreme kakvo Pešter ne pamti  (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2020, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zavejani smo SATIMA, a pomoći nigde nema i ko zna kad će nas izbaviti": Sjeničanin otkriva koliko je dramatično nevreme kakvo Pešter ne pamti (VIDEO)

Ja sam tu od 16 časova, a bilo je desetak automobila pre mene. Nikakvu mehanizaciju nismo videli Čitalac Novosti, a inače Sjeničanin(ime poznato redakciji) već pet sati zavejan čeka u kolima na putu Novi Pazar-Sijenica. Kako nam je rekao, situacija na putu je dramatičnija nego što izgleda.- Evo već pet sati sedimo u mestu, oko 30 vozila. Vetar duva sve jače a ništa se ne događa, za svo ovo vreme nismo videli nikakvu mehanizaciju. Nek nam je Bog u pomoći - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nam je Sjeničanin.Kako nam je rekao situacija je neizvesna i ne znaju kada će ih izbaviti.- Nalazimo se na Golijskom putu, između Duge poljane i Brnjice, više od 30 automobila.. Ja sam tu od 16 časova, a bilo je desetak automobila pre mene. Nikakvu mehanizaciju nismo videli. Verovatni čekaju da stane vetar, ali kako duva, ko zna kada će to biti!NEVREME KAKVO PEŠTER NE PAMTINa državnom putu IB 29 Aljinovienica-Novi Pazar, na deonici Brnjica-Duga Poljana zavejano je više putničkih vozila, a Preduzeće Novi Pazar-Put saopštava da do njih pokušavaju da dođu svom raspoloživom mehanizacijom.Na ovom putnom pravcu došlo je do potune obustave saobraćaja zbog vremenskih uslova koje ne pamte ni najstariji stanovnici Pestera - jakih snežnih padavina, olujnih naleta vetra i smanjene vidljivosti, gde nema efekta rad masina, vozila i ljudstva, navodi se u saopštenju.Na raščišćavanju snega angažovano je više gradevinskih mašina - tri ulta-utovarivača, dve kombinirke, i četiri kamiona, navodi Novi Pazar put.U saopštenju ističu da je na osnovu dobijene saglasnosti od strane Nadzorne sluzbe JP "Putevi Srbije" uspostavljena potpuna obustava saobraćaja na državnom putu IB 29 Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, deonica Brnjica-Bijele Vode.Čišćenje tog pravca, kako ističu, biće nastavljeno kad vremenske prilike to dozvole.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NEKA NAM JE BOG U POMOĆI" Ispovest vozača zavejanog na Pešteru: Pet sati stojimo u mestu, vetar duva sve jače i ko zna kad će stati

Izvor: Blic, 05.Feb.2020

Oko 30 vozila ostalo je zavejano večeras na putu Novi Pazar-Sijenica gde je zbog snežnih nanosa i jakog vetra sasaobraćaj u blokadi nekoliko sati.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.