Započeti razgovori o proizvodnji ruske vakcine u Srbiji

Izvor: B92, 21.Jan.2021, 14:58

Započeti razgovori o proizvodnji ruske vakcine u Srbiji

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas proizvodne kapacitete najvećeg ruskog proizvođača vakcine "sputnjik V".

On je tom prilikom poručio da su započeli zvanični razgovori o proizvodnji te vakcine na teritoriji Srbije.

Popović je, sa stručnjacima iz Instituta "Torlak" i Ministarstva zdravlja, održao sastanak sa generalnim direktorom organizacije Generijum Danilom Taljanskim, koji je potvrdio spremnost ruske strane da izvrši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transfer tehnologija i pomogne u obuci srpskog kadra za proizvodnju ruske vakcine protiv koronavirusa u Srbiji.

Popović je istakao da je to još jedan dokaz prijateljskih odnosa Srbije i Rusije, ali i dokaz ogromnog autoriteta i poštovanja koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić uživa u Rusiji.

"Zahvaljujući predsedniku Vučiću, ruska strana je odmah odgovorila na naš molbu da se ruska vakcina ''sputnjik V'' proizvodi u Srbiji i sa najvišeg nivoa u ruskom državnom vrhu naloženo je da se iznađe način kako da uspostavimo proizvodnju ove vakcine u Srbiji u najkraćem mogućem roku", rekao je Popović, a navodi se u saopštenju Ministarstva za inovacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počeli razgovori o proizvodnji ruske vakcine "Sputnjik Ve" u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas proizvodne kapacitete najvećeg ruskog proizvođača vakcine "Sputnjik Ve", organizaciju "Generium" u Vladimirskoj oblasti u Rusiji i poručio da su započeli zvanični razgovori o proizvodnji te vakcine na teritoriji Srbije...Popović...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.