Žandarm ubijen na Merdaru, Stefanović šalje jake policijske snage

Izvor: 24sata, 28.Avg.2014, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarm ubijen na Merdaru, Stefanović šalje jake policijske snage

Jutros je došlo do okršaja u blizini prelaza Merdare, na severu Kosova, kada je pucano na pripadnike Žandarmerije, saznaje Blic. Pripadnik Žandarmerije Steva Sinđelić, koji je ranjen u glavu, preminuo je jutros na VMA.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo od posledica rana zadobijenih u napadu na srpku policiju u Kopnenoj zoni bezbednosti.

- Naredio sam da se >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << u ovaj deo Kopnene zone pošalju snažne policijske snage koje će zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje - izjavio je Stefanović Tanjugu

Prema njegovim rečima, Srbija neće tolerisati terirostičke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovarati na svaki napad.

Stefanović je izražavajući saučešće porodici policajca Stevana Sinđelića istakao da će zahtevati da se počinioci ovog terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne.

Pripadnici policijske službe sa Kosova uspeće da obezbede uslove za bezbedno obavljanje uviđaja tek oko podneva, pa uviđajna ekipa iz centralne Srbije još uvek čeka u blizini lica mesta.

U jutrošnjoj razmeni vatre, ubijen je i jedan Albanac, čije telo se i dalje nalazi na mestu sukoba. Sinoć je na početku ovog krvavog obračuna žandarmerije i Albanaca, ranjen još jedan Albanac u nogu.

Obračun je počeo još sinoć, kada je žandarmerija zatekla Albance koji su protivzakonito sekli šumu nadomak Kuršumlije. Albanci su na žandarme tada počeli da pucaju iz automatskog oružja.

Portparolka prokupačke bolnice Marija Despotović rekla je ranije za agenciju Beta da je žandarm S.S.(30) ranjen jutros oko tri sata, a oko sedam je donet u bolnicu.

"On ima ustrelnu ranu glave. Odmah je obavljena reanimacija, a potom je u veoma teškom stanju helikopterom prevezen u Beograd", kazala je Marija Despotović.

Ovaj žandar je ranjen u reonu Kuršumlije, gde je policija juče pronašla šumokradice sa Kosmeta.
Pogledaj vesti o: Merdare,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je žandarm kojeg su ubili albanski teroristi

Izvor: Blic, 28.Avg.2014

Pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić, koji je ranjen u glavu, preminuo je jutros na VMA...Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo od posledica rana zadobijanih u napadu na srpku policiju u Kopnenoj zoni...

Nastavak na Blic...

Ubijeni žandarm izbegao sa Kosova 1999. godine

Izvor: Blic, 28.Avg.2014

Pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić, koji je ranjen u glavu, preminuo je jutros na VMA...Porodica Sinđelić poreklom je iz Đakovice sa Kosovova i Metohije, odakle su otišli 1999. godine. Stevanovi roditelji Novica i Slavica, imaju još jednog sina Nenada i ćerku Svetlanu, a u trenutku incidenta,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.