Zaharova: Na Zapadu prave žrtvu od osumnjičene za ubistvo Tatarskog

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 23:44

Zaharova: Na Zapadu prave žrtvu od osumnjičene za ubistvo Tatarskog

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je Zapad pokušava da od osumnjičene za ubistvo Vladlena Tatarskog napravi žrtvu.

Zaharova je istakla da je Tatarski mnogo puta bio na ivici smrti na bojnom polju, ali je poginuo u centru mirnog Sankt Peterburga od ruke teroriste koji je, prema preliminarnim podacima, "delovao po instrukcijama ukrajinskih specijalnih službi", prenela je RIA Novosti.

Ona je rekla da za šest dana nakon eksplozije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kafiću "niko od zapadnih 'čuvara' slobode medija i bezbednosti novinara nije rekao ni reč osude za ovu okrutnost izvan bilo kakvih ljudskih standarda", niti je izrazio elementarno saosećanje prema žrtvi.

"S druge strane, moralno degradirana osumnjičena kod njih izaziva simpatije. Na Zapadu od nje pokušavaju da naprave žrtvu", navela je ona na Telegramu.

Osim ubijenog Tatarskog, u eksploziji u kafiću je povređeno više od 30 ljudi, a dan nakon atentata privedena je osumnjičena, 26-godišnja Darja Trepova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.