Zadraninu preti zatvor zbog odbijanja da ugosti gej par

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadraninu preti zatvor zbog odbijanja da ugosti gej par

Zadraninu Tomislavu Gospiću, vlasniku apartmana 'Identity', preti kazna zatvora do tri godine zato što je odbio da ugosti gej par iz Brazila, piše zagrebački Večernji list.

Zadarska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Gospića zbog toga što je počinio krivično delo povrede ravnopravnosti.

Ako Gospić bude proglašen krivim mogao bi završiti u zatvoru sa zaprećenom kaznom do tri godine zatvora.

List piše da je brazilski par hteo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << letuje u Zadru ovog septembra, pa su preko internet portala za iznajmljivanje Booking.com, rezervisali smeštaj u apartmanu 'Identity'.

Saznavši da je reč o homoseksualcima, vlasnik je zatražio otkaz rezervacije, nakon čega su se Brazilci požalili pomenutom portalu, koji je iznajmljivaču otkazao saradnju.

Isto je učinio i još jedan portal za buking Airbnb, a apartmana u objektu "Identity" više nema na portalu Turističke zajednice Grada Zadra, koja je oštro osudila takav potez prema gostima.

U celi slučaj uključila se i policija koja je nakon toga krenula u kriminalističko istraživanje sa ishodom podnošenja krivične prijave Državnom tužilaštvu.

Inače, krajem prošle godine desničarskog Udruženja "U ime obitelji" pokrenuli su hajku na Fejsbuku, a sada se na udaru našao i Booking.com. Nekadašnja članica spomenutog udruženja Ana Marija Marković pokrenula je, naime, peticiju kojom želi da izbori pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gej osobama.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zadraninu preti ZATVOR zbog odbijanja da ugosti GEJ PAR

Izvor: Blic, 17.Avg.2018

Zadraninu Tomislavu Gospiću, vlasniku apartmana 'Identity', preti kazna zatvora do tri godine zato što je odbio da ugosti gej par iz Brazila, piše zagrebački Večernji list.

Nastavak na Blic...

HR: Preti mu zatvor jer je odbio da ugosti gej par

Izvor: B92, 18.Avg.2018, 00:24

Zadar -- Zadraninu Tomislavu Gospiću, vlasniku apartmana 'Identity', preti kazna zatvora do tri godine zato što je odbio da ugosti gej par iz Brazila, piše "Večernji"...Zadarska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Gospića zbog toga što je počinio krivično delo povrede ravnopravnosti...Ako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.