Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabio se autom u grupu ljudi u Minsteru, troje mrtvih

MINSTER – Tri osobe su izgubile život, a 20 je povrijeđeno u centru Minstera, na severozapadu Njemačke, kada je je kombi uletio u grupu pešaka.

Prema riječima portparola policije Andreasa Bodea, šest od 20 povrijeđenih nalazi se u kritičnom stanju.

Identitet vozača, dodao je, još nije poznat, i da je on nakon sudara izvršio samoubistvo u kombiju, prenosi AP. Bode je rekao da je još rano govoriti o mogućim motivima vozača.

Bode je precizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je vozač uletio kombijem u ljude koji su, po prolećnom danu, sjedeli ispred paba "Kipenkerl" u istorijskom centru grada.

Policija je, takođe, saopštila da je u kombiju pronađen "sumnjiv predmet" koji se provjerava da bi se utvrdilo da li je opasan.

Gradonačelnik Minstera Markus Leve je, takođe, izjavio da je za sada nepoznat uzrok incidenta.

Snimci njemačke televizije prikazali su kordon u uskoj ulici, kao i desetine vozila hitne pomoći koja čekaju u blizini, a helikopteri su nadletali područjem.

Vozač kombija je izvršio samoubistvo, prenose agencije

"Poginulo je nekoliko osoba, a nekoliko je teško povrijeđenih smješteno u bolnicu", saopštila je policija

Stanovnici Minstera su zamoljeni da do daljeg izbjegavaju područje u kome je došlo do incidenta.

Bezbjednosni izvori navode da su okolnosti incidenta takve da se ne može isključiti mogućnost da se radi o napadu, prenosi Rojters.

3 dead many injured when SUV type car plows into a crowd of ppl at a restaurant with out door seating in Munster Germany. pic.twitter.com/3Z0SQE7x4a

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.