Izvor: Nezavisne Novine, 15.Sep.2017, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Hrvatsku danas počinje gradnja Pelješkog mosta

ZAGREB - Hrvatski ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković izjavio je da se od danas primaju ponude za izgradnju Pelješkog mosta.

“Gradnja Pelješkog mosta kreće. Pelješki most se gradi na hrvatskoj teritoriji i nema nijedne prepreke za njegovu gradnju”, rekao je Butković, prenosi N1.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je juče da je gradnja Pelješkog mosta u interesu BIH i da ga treba što prije početi graditi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
S druge strane, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Deklaraciju kojom se većina zastupnika usprotivila gradnji, što je postao zvaničan stav ovog najvišeg zakonodavnog tijela BiH.

Iz Evropske komisije su pozvali BiH i Hrvatsku na dijalog.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

U Hrvatskoj počinje gradnja Pelješkog mosta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Sep.2017

Hrvatski ministar saobraćaja Oleg Butković izjavio je da nema prepreka za gradnju Pelješkog mosta i da se od danas primaju ponude izvođača, što praktično znači da se ušlo u proces gradnje. “Gradnja Pelješkog mosta kreće. Pelješki most se gradi na hrvatskoj teritoriji i nema nijedne prepreke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.