ZSO MOŽE DA IZAZOVE VELIKE PROBLEME KURTIJU Predsednik Skupštine Srbije komentarisao proteste u Prištini

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2023, 15:33

"ZSO MOŽE DA IZAZOVE VELIKE PROBLEME KURTIJU" Predsednik Skupštine Srbije komentarisao proteste u Prištini

Prema Orlićevim rečima protesti u Prištini pokazali šta tamošnja politička scena misli o Zajednici srpskih opština.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić istakao je danas da su protesti u Prištini zbog evropskog sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije dokaz značaja osnivanja Zajednice srpskih opština (ZSO).

On je, sumirajući jučerašnji protest u Prišini i bačene dimne bombe u toku događaja, rekao da ZSO može da izazove velike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << probleme kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju.

- Na osnovu tih dešavanja juče, ali ne i samo njih, možemo malo bolje da razumemo koliki je značaj ZSO i kakve potrese može takvo pitanje da izazove i na političkom planu u Prištini i samom Aljbinu Kuriju - naveo je Orlić za televiziju Hepi.

Prema njegovim rečima, Kurti se "na sve moguće i nemoguće načine opirao" kako bi izbegao tu obavezu, dok su protesti u Prištini pokazali šta tamošnja politička scena misli o ZSO, što je glavni pokazatelj važnosti te zajednice za Srbe na severu Kosova.

- I onda vam neko ovde kaže da ZSO nije u dobrom interesu Srba, da nije nešto toliko značajno. Tamo hoće Kurtija da zapale zbog ZSO, kažu mu da će da ga gađaju Molotovljevim koktelom. E to je najbolji odgovor da li je ZSO značajna ili ne - ocenio je Orlić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.