ZG: U  i D na spomeniku žrtvama fašizma /FOTO

Izvor: B92, 17.Apr.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZG: "U" i "D" na spomeniku žrtvama fašizma /FOTO

Nepoznati vandali išarali su spomenik žrtvama fašizma u spomen parku Dotrščina u Zagrebu, prenosi "Antifašistički vjesnik" na svojoj Fejbuk stranici.

Širom parka na spomenicima su crnim sprejom iscrtani ustaško "U", kukasti krst, ali i Dinamovo "d" što ukazuje da su počinioci "navijači" zagrebačkog fudbalskog kluba.

Reč je o jednom od spomenika posvećenom žrtvama koje su ubijene tokom ustaškog režima od 1941. do 1945. godine.

Žrtve su većinom bili Jevreji, Srbi, Romi i hrvatski antifašisti iz Zagreba i okoline.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zagreb: Naci simbolima na spomenik žrtvama fašizma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2016

Nepoznati vandali su fašističkim simbolima šarali spomenik žrtvama fašizma u spomen parku Dotrščina u Zagrebu, objavila je nevladina organizacija "Antifašistički vjesnik" na svojoj Facebook stranici. Širom parka na spomenicima su crnim sprejom iscrtani slovo "U", koje simbolizuje ustaški pokret,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.