ŽELIMO NAPOKON DA SAZNAMO... Porodice žrtava mesarskog Belivukovog klana očekuju SAMO JEDNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2021, 18:55

"ŽELIMO NAPOKON DA SAZNAMO..." Porodice žrtava mesarskog Belivukovog klana očekuju SAMO JEDNO

Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 28 pripadnika klana naći će se na optuženičkoj klupi zbog pet ubistava, otmica, likvidacija, droge i oružja, a ovome će biti dodata i ubistva Mitića i Mihajlovića za koja će biti proširena optužnica protiv njih.

- Ako se ispostavi tačno da je za Nikolinu smrt odgovorna ekipa Veljka Belivuka treba da odgovaraju za to! Želimo napokon da saznamo kako i šta se dogodilo.

Ovim rečima ispričala je svoju muku i tugu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Marija, sestra ubijenog Nikole Mitića (33) iz Beograda, čiji nestanak je prijavljen 10. avgusta 2020. gpodine, nakon što se u medijima pojavila informacija da je tužilaštvo prikupilo dokaze da su Gorana Mihajlovića i Nikolu Mitića ubijli pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Nikola Mitić je inače blizak prijatelj nestalog pa ubijenog navijača Lazara Vukićevića, koji je kobnog dana od kuće krenuo u grad da se nađe sa sestrom i od tog trenutka mu se gubi svaki trag.

- Želimo da se agonija završi i treba da odgovaraju ako su to učinili, iz dana u dan strepimo - rekla je Nikolina sestra i dodala da nikome ne želi ovako nešto.

- Nikola je poslednji put viđen oko 16 sati, ali na zakazani susret sa sestrom nije stigao. Njegov mobilni telefon je bio uključen do 17i, a onda je i on ugašen. Prikupljeni su materijalni tragovi koji ukazuju da su njegov nestanak i ubistvo organizovali Belivuk i Miljković i članovi njihove grupe - preneli su mediji i dodali da su nađeni i dokazi u umešanosti grupe u nestanak Gorana Mihajlovića (22).

Mihajlović je nestao je 1. aprila 2019, u Beogradu, a sumnja se takođe da je i on žrtva ovog klana. Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nade sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu na jednom parkingu.

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin otkrio je istražiteljima kako su vođe klana planirale otmicu i ubistvo navijača Zvezde Lazara Vukićevića, bliskog prijatelja Nikole Mitića.

- Belivuk, Miljković i Nebojša Janković su napravili plan. Slikali su Belivuka i predstavili da je navodno otet. Tako smo uspeli da navučemo Lazara, dok je Šarac to prokljuvio. Za taj posao nismo koristili naše telefone, nego druge - rekao je Hrvatin i dodao da su kupili kombi za otmicu Šarca, ali je on izbegao tu "sačekušu", dok su Vukićevića uspeli da namame u Ritopek.

Pored sumnji da su ubili Mitića i Mihajlovića, ova kriminalna grupa je optužena i za likvidacije Aleksandra Gligorijevica Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Goran Mihajlović (22) nestao je 1. aprila 2019. O njemu se ništa nije znalo sve dok tužilaštvo za organizovani krminal, u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i Bezbednosno-informativnom agencijom nije prikupilo dokaze za osnovanu sumnju da su Mihajlovića namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Ovu informaciju saznala sam u medijima. Ja samo želim da saznam istinu ko je naručio zločin i ubio mog Gorana - ispričala je za medije Sanja, majka Gorana Mihajlovića.

Prema njenim rečima, sa sinom Goranom nije živela zajedno u kući. Sedam dana pre nego što će nestati on se sa suprugom i ćerkom vratio u porodični dom.

- Nije mi ništa rekao. Znala sam da je uradio neki posao i da je za to dobio automobil "porše" koji je vozio. Govorila sam da toliko dugo radim i da tako skupoceni auto nikada nisam imala u životu. Nije bio blizak sa mnom i ništa mi nije govorio - kaže Sanja.

Na dan kada je nestao nije ga videla. Goranova majka je primetila samo da je veče pre toga bio jako nervozan.

- Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji. Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, našla 12. aprila u Novom Beogradu. U autu je bio i pištolj, kao i pasoš i lična karta Gorana Mihajlovića. Privatnom istragom došla sam do saznanja da iza ubistva mog deteta stoji klan Veljka Belivuka - tvrdi Sanja.

Posle Goranovog nestanka na svakih sedam dana je, kako kaže, odlazila je u policiju, ali informacija nije bilo.

- Posle izvesnog vremena, krenuli smo sami u potragu. Došli smo i do snimaka sa kamera, gde se vidi da se sreo sa Ninom Šuntićem, i da je ušao u njegov "smart". Goranov džip je ostao na parkingu u Resniku. Sve se to vidi na kameri. Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava vozilo mog Gorana i odvozi ga negde. I to oko 16.30, a od tog trenutka i telefon mog sina je nedostupan- ispričala je Sanja.

Inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić , prema njenim rečima, bio je jedan od ljudi iz policije sa kojima je sarađivala.

- Viđala sam se i pričala sa inspektorom Stolićem. Tek kada je uhapšen zbog odavanja službenih tajni klanu Veljka Belivuka stvari su mi bile jasnije. Imala sam utisak da sve što bi od mene saznao o sinu, o naši saznanjima prenosio je kriminalcima. Samo on je znao neke informacije koje su se kasnije pojavile - tvrdi Sanja Mihajlović.

Stolić je, inače od ranije poznat kao policajac koji je radio na slučaju hapšenja ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je u sklopu akcije protiv Belivukovog klana uhapšen 12. juna zbog sumnje da je odavao informacije iz istrage pripadnicima kavačkog klana, kao i njihovim saradnicima Belivuku i Miljkoviću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.