ZATRPANI U SMETOVIMA: Vanredna situacija u Ivanjici i Novoj Varoši, više od 2.000 kuća bez struje

Izvor: Kurir, 08.Mar.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZATRPANI U SMETOVIMA: Vanredna situacija u Ivanjici i Novoj Varoši, više od 2.000 kuća bez struje

Neprohodni mnogi putevi u Zapadnoj Srbiji, a mnoge seoske škole sutra neće raditi

IVANJICA, NOVA VAROŠ - U opštinama Ivanjica i Nova Varoš uvedena je danas vanredna situacija jer je sneg koji već tri dana pada stvorio velike probleme na svi putnim pravcima.

Na području Ivanjice je oko 2.000 potrošača je bez struje, a u selu Bela Reka kod Nove Varoši oko 100 domaćinstava je bez električne energije.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Moravičkog okruga Dragiša Broćić je Tanjugu kazao da je sneg koji pada od 5. marta pokidao dalekovode u Ivanjici i da je trenutno 2.000 potrošača bez struje, a postoje i veliki problemi na svim putnim pravcima.

Padavine su, kako je dodao, najviše teškoća stvorile žiteljima na području Javora i Golije, i na prevoju između Lučana i Ivanjice.

Zbog snega koji je zavejao brojna sela novovaroške opštine, na toj teritoriji je proglašena vanredna situacija, potvrdio je danas Tanjugu direktor tamošnje Direkcije za izgradnju Miroljub Šaponjić.

On je precizirao da je najteža situacija u selima Bukovik, Jasenovo, Bela Reka, Ljepojevići i Miščevići.

"Ova sela su zbog snega koji je celu noć padao jutros bila potpuno zavejana. Visina snežnih nanosa kretala se preko jednog metra, te smo zbog toga i proglasili vanrednu situaciju", kazao je Šaponjić Tanjugu.

Uredno je snabdevanje vodom i toplotonom energijom, a u selu Bela Reka oko 100 domaćinstava je bez električne energije.

Zbog nastale situacije, seoske škole sutra neće raditi, dok će gradske najverovatnije održavati nastavu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZATRPANI I POPLAVLJENI: Vanredna situacija u 10 opština, oko 13.000 domaćinstava bez struje

Izvor: Kurir, 08.Mar.2015

Neprohodni mnogi putevi u Zapadnoj Srbiji, a mnoge seoske škole sutra neće raditi..BEOGRAD - Vanredna situcija zbog obilnih padavina i dalje je na snazi u 10 opština - u Smederevu, Tutinu, Koceljevi, Sjenici, Brusu, Ivanjici, Arilju, Novoj Varoši, Topoli i Ljuboviji. Najkritičnije je u Medveđi,...

Nastavak na Kurir...

U Moravičkom okrugu najteže u Ivanjici

Izvor: Blic, 09.Mar.2015, 12:08

Na području ivanjičke opštine putevi do Duge Poljane, Odvraćenice i trideset zaselaka su neprohodni, potrvrdio je jutros načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Drgiša Broćić...Prema njegovim rečima, teškim mašinama je nastavljeno je čišćenje snega do 30 zaselaka...Broćić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.