ZABRANJENO KUPANJE U HRVATSKOJ: U paklu korone ZLOGLASNA BAKTERIJA iznenada zagadila Dubrovnik

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020, 17:52

ZABRANJENO KUPANJE U HRVATSKOJ: U paklu korone ZLOGLASNA BAKTERIJA iznenada zagadila Dubrovnik

Još se čekaju rezultati uzorkovanja na plažama

Četiri dubrovačke plaže Šulić, Danče, Hotel Belvi i Hotel Rixos zagađene su fekalijama, odnosno bakterijom ešerihija koli, pa se do daljnjeg ne reporučue kupanje, saopštio je danas Zavod za javno zdravlje Dubrovačko-neretvanske županije.

u uvali Sumartin i Vis 2, kažu u Zavodu. Zagađenje je potvrđeno tokom redovanog ispitivanja kvaliteta mora. Na pomenutim plažama je, navodi se, utvrđeno da su vrednosti za mikrobiološki parametar ešerihije koli na granici.

Ispitivanja će biti nastavljena sve dok se more ne pročisti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne preporučuju kupanje: Četiri dubrovačke plaže zagađene ešerihijom

Izvor: B92, 19.Avg.2020

Četiri dubrovačke plaže Šulić, Danče, Hotel Belvi i Hotel Rixos zagađene su fekalijama, odnosno bakterijom ešerihija koli, pa se do daljnjeg ne preporučuje kupanje, saopštio je danas Zavod za javno zdravlje Dubrovačko-neretvanske županije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.