ZABIJAJU NOŽ U LEĐA SRBIJI: Milo i Kurti u prijateljskom razgovoru, glavna tema Beograd

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 17:33

ZABIJAJU NOŽ U LEĐA SRBIJI: Milo i Kurti u prijateljskom razgovoru, glavna tema Beograd

Njih dvojica razgovarali su telefonom.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović i premijer tzv. Kosova na dužnosti Aljbin Kurti iskazali su spremnost za tesnu saradnju "dve države" kako bi se u što većoj meri smanjili očekivani ekonomski gubici u tekućoj godini, navodi se u saopštenju kabineta Đukanovića.

Njih dvojica razgovarali su telefonom, a Đukanović je istakao da Crna Gora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pažljivo prati sve što se dešava na "Kosovu" i regionu i izrazio nadu da će se ubrzo stvoriti uslovi za nastavak i intenziviranje dijaloga Beograda i Prištine. Đukanović je pozdravio odluku Vlade Kosova o ukidanju taksi kao "ohrabrujući korak ka obnovi poverenja i iskazao nadu u skoro nalaženje kvalitetnog i dugoročno održivog rešenja koje će biti prilog regionalnoj stabilnosti i prosperitetu ka zajedničkom cilju – integraciji u EU".

-Premijer Kurti je potvrdio posvećenost principijelnom i dobro pripremljenom nastavku dijaloga Beograda i Prištine, ističući da problemi postoje, ali da se radom i saradnjom u budućnosti može ići napred, isitiče se u saopštenju kabineta Đukanovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti i Đukanović: U dijalogu nema zamene za EU i SAD

Izvor: Blic, 26.Maj.2020

Odlazeći premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti i crnogorski predsednik Milo Đukanović razgovarali su danas o dijalogu Beograda i Prištine, a u saopštenju iz Prištine o ovom razgovoru navodi se da su sagovornici saglasni da u regionu nema zamene za EU i SAD.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.