Vulinov odgovor ambasadoru Francuske: Vučić je pokazao...

Izvor: B92, 21.Jan.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulinov odgovor ambasadoru Francuske: Vučić je pokazao...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin oglasio se povodom izjave ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mondolonija.

On je poručio diplomati da "ne pokušava u obavezama da izjednači Beograd koji drži reč i Prišitnu koja ne sprovodi propisano i da bismo cenili da lekciju održi Prištini".

"Vučić je pokazao da zna kako se čuva suverenitet Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, ali da li ambasador Francuske zna šta pise u Briselskom sporazumu? Da li zna da Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još nije formirala Zajednicu srpskih opština i da pokušava da ukine sud za ratne zločine OVK pre nego je i počeo da radi", upitao je Vulin reagujući na izjavu ambasadora.

Vulin je upitao i kada već govori o avetima prošlosti da li zna da je na Kosovu i Metohiji od dolaska međunarodne zajednice ubijeno preko hiljadu Srba i da za njihove smrti gotovo niko nije odgovarao.

"Cenili bismo da tu lekciju održi Prištini a da ne pokušava da u obavezama izjednači Beograd koji drži reč i Prištinu koja ne sprovodi potpisano", ukazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija nije kolonija niti prekookeanski posed.

"Bez obzira da li je član Evropske unije ili ne, Srbija je stara Evropska zemlja sa tradicijom poštovanja demokratije i tu nam nisu potrebne ni lekcije ni saveti. Srbija je vojno neutralna i iznad svega slobodna zemlja koja sama donosi svoje odluke i zemlja koja ne trguje ni svojim prijateljima ni svojom teritorijom", poručio je Vulin.

Podsetimo, francuski ambasador je istakao da je Francuska prijatelj Srbije, da prijatelji govore istinu jedni drugima, te da misli da predsednik Srbije zna da a neće biti integracije Srbije u EU bez sporazuma o Kosovu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vulin odgovara ambasadoru: Vučić čuva suverenitet Srbije

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2018

"Vučić je pokazao da zna kako se čuva suverenitet Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, ali da li ambasador Francuske zna šta piše u Briselskom sporazumu", pita ministar odbrane Aleksandrav Vulin, reagujući na intervju francuskog ambasadora u Srbiji Frederika Mondolonija..."Da li zna da Priština...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.