Vulin: Neprihvatljivo da Unmnik ode sa KiM

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2013, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Neprihvatljivo da Unmnik ode sa KiM

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju izjavio je da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo da Unmik smanji svoje prisustvo ili da ode sa Kosova, jer je upravo Unmik garant neutralnosti bilo kakvih sporazuma, što očigledno ne odgovara Prištini.

Komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Envera Hodžaja da Unmik treba da napusti Kosovo, Vulin je rekao da za Prištinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predstavljaju problem sve institucije koje su statusno neutralne.

  Priština priželjkuje da Unmik ode: Aleksandar Vulin

 

"Priština se nada priznanju državnosti od međunarodne zajednice i naravno od Srbije", rekao je Vulin, ističući da Srbija neće priznati Kosovo i da je za Beograd Unmik organizacija koja je još od najvećeg pravnog značaja.

 

Napominjući da je Unmik došao na Kosovo voljom međunarodne zajednice i da samo tako može i da ode, Vulin je istakao da je poznata činjenica da Savet bezbednosti UN uopšte i ne razmišlja o mogućnosti da smanji ili ukine prisustvo Unmika, prenosi RTS.

 

"Ponekad Unmik zaboravlja da koristi ovlašećanja koja još ima i ovim putem želim da ih podsetim da to što ne koristi ovlaštenja ne znači da će Priština biti zadovoljna, već će biti zadovoljna samo kad Unmik bude otišao", rekao je Vulin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.