Vulin: Neka Ostojić ne meša Srbiju u unutarhrvatske obračune

Izvor: RTS, 21.Sep.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Neka Ostojić ne meša Srbiju u unutarhrvatske obračune

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin zamolio je večeras ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića da izostavi Srbiju iz unutrašnjepolitičkih obračuna u Hrvatskoj, kao i da se brine o migrantima koji su stigli i do te zemlje.
"Hrvatska nije tema u političkom životu Srbije, ali Srbija, izgleda, jeste najvažnija tema u političkom životu Hrvatske. Zamoliću gospodina Ostojića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da uloži napor i izostavi Srbiju iz unutrašnjepolitičkih obračuna u Hrvatskoj. A posebno molim ministra Ostojića da uloži najveći mogući napor i pokuša da radi svoj posao i brine o migrantima koji su stigli i do Hrvatske", rekao je Vulin Tanjugu.

Reagujući na Ostojićeve komentare povodom kretanja migranata prema Hrvatskoj, Vulin je podsetio Ostojića da je ranije rekao kako će Hrvatska biti humanija od Srbije prema migrantima, a da je bilo potrebno manje od dva dana da zatvori granice i proglasi potpuni kolaps svojih institucija.
"Srbija, za razliku od Hrvatske, nije zatvarala granice niti je ljude gurala u vozove i razdvajala porodice. Srbija je nahranila, zaštitila, lečila i popisala preko 140.000 ljudi i nije zbog toga ni kukala ni pretila. Za to je dobila priznanje čitavog sveta, čime se Vlada Hrvatske ne može pohvaliti", naglasio je ministar.
Oglasio se i Pokret socijalista, koji je osudio današnje uvrede hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića izrečene na račun predsednika PS i ministra Aleksandra Vulina.
Ostojić je ranije u Opatovcu rekao da Mađarska, kroz koju je prošlo najmanje pola miliona ljudi, što neregistrovano, što registrovano, neće deliti lekcije Hrvatskoj i mađarsko otvaranje granice sa Srbijom objasio kao verovatni rezultat pritiska Srbije na Mađarsku.
Karamarko i srpski ministar Vulin su, prema mišljenju Ranka Ostojića, "saveznici" mađarskog premijera Viktora Orbana. "To je ista ekipa. Iste reči protiv hrvatske vlade koriste sva trojica", rekao je Ostojić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.