Izvor: RTS, 25.Okt.2021, 15:55

Vučić sa generalnom sekretarkom OEBS-a o reformama i budućoj saradnji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa generalnom sekretarkom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Helgom Šmid o učešću te institucije u reformskim procesima u Srbiji, kao i o prioritetima u budućoj saradnji, evropskom putu Srbije i reformama u oblasti vladavine prava.
Vučić je istakao značaj saradnje sa OEBS-om, čija su iskustva značajna za unapređenje reformskih procesa u Srbiji, naročito u savetodavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aspektu prilikom sprovođenja reformi, kao i u pružanju podrške jačanju demokratskih institucija, podsticanju dijaloga i pružanju podrške civilnom sektoru, saopštila je pres-služba predsednika Republike.

"Za Srbiju je rad na nastavku reformi od ključnog interesa, kako za dalji napredak zemlje u svim oblastima, tako i u cilju očuvanja stabilnosti u regionu", istakao je predsednik Vučić i dodao da rad na daljem unapređenju regionalnog povezivanja predstavlja jedno od temeljnih polazišta spoljne politike Srbije, dok je njen prioritet – punopravno članstvo u Evropskoj uniji.
Vučić je naglasio da je Srbija spremna na ubrzanje pristupnog procesa i da je upravo zbog toga prihvatila i novu metodologiju pregovaranja.
Generalna sekretarka Šmid je naglasila da će OEBS, kao pouzdan partner Srbije, nastaviti da prenosi iskustva institucijama Srbije u pogledu najboljih praksi na našem reformskom putu.
U saopštenju se navodi da je Šmidova pohvalila Srbiju za napredak u više oblasti, posebno u sferi ekonomije i doprinosa regionalnoj stabilnosti i povezivanju.
Posebno je istakla spremnost OEBS-a da pruži podršku unapređenju medijske situacije u Srbiji, kao i u oblasti vladavine prava i primeni standarda zelene agende.
"Sagovornici su konstatovali da je uloga OEBS-a od izuzetnog značaja za regionalnu bezbednost i da je Srbija, u skladu sa načelima ove organizacije, čvrsto opredeljena da i dalje daje pun doprinos regionalnoj stabilnosti", zaključuje se u saopštenju pres-službe predsednika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić i Šmid o učešću OEBS u reformskim procesima u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalna sekretarka Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Helga Šmid razgovarali su danas u Beogradu o učešću te institucije u reformskim procesima u Srbiji, kao i o prioritetima u budućoj saradnji, evropskom putu Srbije i reformama u oblasti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.