Vesti

0

Vučić i Šmid o učešću OEBS u reformskim procesima u Srbiji

Autor: AP

Izvor: Beta

Vučić i Šmid o učešću OEBS u reformskim procesima u Srbiji

Izvor: Foto: Beta /Milan Obradović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalna sekretarka Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Helga Šmid razgovarali su danas u Beogradu o učešću te institucije u reformskim procesima u Srbiji, kao i o prioritetima u budućoj saradnji, evropskom putu Srbije i reformama u oblasti vladavine prava.

 

Predsednik Vučić je istakao da je saradnja sa OEBS značajna za unapredjenje reformskih procesa u Srbiji, naročito u savetodavnom aspektu prilikom sprovodjenja reformi, kao i u pružanju podrške jačanju demokratskih institucija, podsticanju dijaloga i pružanju podrške civilnom sektoru, saopšteno je danas iz Predsedništva.

"Za Srbiju je rad na nastavku reformi od ključnog interesa, kako za dalji napredak zemlje u svim oblastima, tako i u cilju očuvanja stabilnosti u regionu", istakao je predsednik Vučić.

Generalna sekretarka Šmid je naglasila da će OEBS, kao pouzdan partner Srbije, nastaviti da prenosi iskustva institucijama Srbije u pogledu najboljih praksi na reformskom putu.

Ona je pohvalila Srbiju zbog rezultata i "očiglednog napretka" u svim oblastima od značaja i navela da je napredak posebno ostvaren u sferi ekonomije i doprinosa regionalnoj stabilnosti i povezivanju.

Šmidova je posebno istakla spremnost OEBS da pruži podršku unapredjenju medijske situacije u Srbiji, kao i u oblasti vladavine prava i primeni standarda zelene agende, navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR