Vučić sa direktorkom Uneska: Srpsko nasleđe na KiM je nasleđe celog sveta

Izvor: RTS, 13.Sep.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa direktorkom Uneska: Srpsko nasleđe na KiM je nasleđe celog sveta

Predsednik Aleksandar Vučić primio je generalnu direktorku Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu Odri Azule, sa kojom je razgovarao o mogućnostima za sadržajniju saradnju, kao i zaštiti srpskog nasleđa na KiM.
Aleksandar Vučić je rekao da Srbija ceni aktivnosti Uneska u zaštiti ugroženog srpskog istorijskog, kulturnog i verskog nasleđa na KiM, jer je to nasleđe celog sveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kako se navodi, Vučić je podržao napore generalne direktorke Odri Azule da sačuva temeljne vrednosti na kojima je zasnovan rad Uneska, kao i da spreči politizaciju te organizacije.
Predsednik je podržao različite programe Uneska u svim oblastima koje ta organizacija pokriva, a posebno u oblasti obrazovanja.
Dvoje sagovornika su se saglasili da je važno sprečiti negativni uticaj modernih tehnologija na obrazovanje mladih generacija.
Generalna direktorka Odri Azule je rekla da je Srbija, kao član Izvršnog saveta, velika podrška njenim naporima za reformu Uneska.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić i Bocan-Harčenko očekuju da visoki ruski zvaničnik bude na proslavi u Beogradu

Izvor: RTS, 13.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o organizaciji obeležavanja 75-godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. . Dvojica...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.