Vučić s Bocan-Harčenkom: Ne očekujem skori nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s Bocan-Harčenkom: Ne očekujem skori nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Rusija, kao stalna članica Saveta bezbednosti UN, spremna je da doprinese rešenju Kosovskog pitanja u okviru međunarodnog prava.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i regionalnoj situaciji.

Predsednik Vučić je rekao da se zalaže za stvarni kompromis u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, ali da ne očekuje skori nastavak dijaloga Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Prištine, s obzirom na takse na robu iz centralne Srbije i situaciju na prištinskoj političkoj sceni.

Ambasador Bocan-Harčenko je rekao da je pitanje KiM od velike važnosti za stabilnost regiona i da je Rusija, kao stalna članica Saveta bezbednosti UN, spremna da doprinese rešenju u okviru međunarodnog prava.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko saglasili su se da srpsko-ruski odnosi napreduju u skladu sa obostranom željom, kao i da će potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije, koje se očekuje 25. oktobra, dati novi kvalitet budućoj saradnji, jer omogućava slobodno kretanje robe, usluga i radne snage i pristup Srbije tržištu od oko 180 miliona potrošača.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"MOSKVA SPREMNA DA DOPRINESE REŠENJU ZA KOSOVO" Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom Bocan Harčenkom

Izvor: Blic, 26.Avg.2019

Pitanje Kosova i Metohije od velike je važnosti za stabilnost regiona, a Rusija je kao stalna članica Saveta bezbednosti UN spremna da doprinese rešenju u okviru međunarodnog prava, istakao je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.