Vučić protiv zamrznutog konflikta sa Albancima: Predlog za Kosovo neće biti BEZBOLAN za Srbe

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2018, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić protiv zamrznutog konflikta sa Albancima: "Predlog za Kosovo neće biti BEZBOLAN za Srbe"

Predsednik Srbije uveren da će svako rešenje koje ponudi biti dočekano na nož

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije siguran da će rešenje za KiM ponuditi do kraja aprila i konstatovao da ono "sigurno neće biti bezbolno" za Srbe.

Pročitajte i:

Vučić je nakon sastanka sa premijerom nemačke pokrajine Baden-Virtenberg Vinfridom Krečmanom rekao da će predlog, ako to bude moguće, uraditi tako da ne oslabi poziciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije, ali i da garantuje da će vredno raditi kako bismo se približili kompromisnom rešenju i postigli dogovor.

Dodao je da ne spada u ljude koji su za to da se održava situacija zamrznutog konflikta i čekaju bolja vremena...

- Jer toga nema, od toga ćemo dočekati samo teža i lošija vremena - poručio je Vučić dodajući da naše probleme ne treba da ostavljamo deci, već da ih sada i sami rešavamo i to dijalogom.

Primetio je, međutim, da sa kakvim god rešenjem da izađe, da je uveren da će ono biti dočekano "na nož" i to svuda u okruženju i svetu, ali posebno ovde u Srbiji.

- Ako zaista želite rešenje onda morate najpre da pobedite na referendumu u svojoj zemlji. Jer, nije mi cilj da nešto kažem da bih zadovoljio nekoga na zapadu, a da do rešenja ne dođemo, već da zadovoljim građane Srbije, ali ne tako da građani Srbije i dalje ne budu srećni, već da dobro znaju šta im je rešenje, a da njime ne budu poniženi - poručio je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.