Vučić: Ne znam da li ću rešenje za Kosovo ponuditi u aprilu

Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne znam da li ću rešenje za Kosovo ponuditi u aprilu

Treba da rešavamo stvari dijalogom i sa kakvim god predlogom izađem biću dočekan na nož, a za svako rešenje morate da pobedite na referendumu u svojoj zemlji, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da rešenje za Kosovo "neće biti bezbolno za Srbe".

Vučić je, posle razgovora sa premijerom Baden Virtemberga Vinfredom Krečmanom, rekao da je planirao da svoju platformu iznese krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << aprila, ali da nije siguran da će to i biti. "Uradiću to ako bude bilo moguće, javnu prezentaciju da ne slabi poziciju Srbije, a vredno ću raditi da se približimo kompromisnom rešenju", rekao je Vučić.

"Nisam za opstanak zamrznutog konfikta i od toga da dočekamo bolja vremena, dočekaćemo samo lošija i ne želimo da sukobe na Balkanu ostavljamo deci", predočio je on.

Meni je cilj da građani Srbije budu zadovoljni i postignemo kompromisno rešenje, ponovio je on, da građani razumeju budućnost, a da ne budu poniženi.

"Racionalno, pragmatično, ozbiljno, odgovorno i hrabro da se rešenje pronađe za koje već sada mogu da kažem da neće biti bezbolno za nas Srbe", naglasio je Vučić.

Nisam u stanju da komentarišem čije su nečije želje o teritorijama, važnije mi je da danas razgovaramo kako će da ljudi žive, a ne o onome što je bilo važno pre šest vekova, odgovorio je Vučić na pitanje o izjavi Ramuša Haradinaja.

Nemačka ima drugačije viđenje od Srbije kada je reč o Kosovu, ali voleo bih da mi neko objasni kako bi izgledala budućnost Srbije bez Nemačke, istakao je Vučić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić protiv zamrznutog konflikta sa Albancima: "Predlog za Kosovo neće biti BEZBOLAN za Srbe"

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2018

Predsednik Srbije uveren da će svako rešenje koje ponudi biti dočekano na nož..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije siguran da će rešenje za KiM ponuditi do kraja aprila i konstatovao da ono "sigurno neće biti bezbolno" za Srbe...Pročitajte i:..Vučić je nakon sastanka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.