Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Slovačke: Srbija ostaje iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke

Izvor: Press, 12.Maj.2020, 12:24

Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Slovačke: Srbija ostaje iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Slovačke Republike Fedora Rosohe i poželeo mu uspešan diplomatski mandat u Beogradu.
Foto:pink.rs
Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost prijateljskoj Slovačkoj što, uprkos pritiscima, istrajava u principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na snažnoj podršci >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na evropskom putu.
Predsednik Vučić je rekao da Srbija ostaje iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke i izrazio zadovoljstvo što dobre političke odnose dveju zemalja prati napredak u razvoju ekonomskih veza, kao i saradnje u svim drugim oblastima, jer je reč o veoma uspešnoj zemlji, iz čijih iskustava može mnogo da se nauči. Stoga je zamolio ambasadora Rosohu da slovačkoj predsednici Čaputovoj prenese poziv da poseti Srbiju.

Predsednik Vučić je pozdravio imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu, uveren da će on, kao dobar poznavalac situacije i odnosa u regionu, tu dužnost obavljati odgovorno i nepristrasno. Predsednik je, ovom prilikom, ponovio da je Srbija posvećena održavanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da će nastaviti da vodi politiku mira i saradnje u regionu.
Predsednik Vučić je istakao i potrebu snažnije saradnje sa Višegradskom grupom, čije iskustvo može da posluži kao model regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.
Ambasador Rosoha je čestitao predsedniku Vučiću na odličnom odgovoru srpskih vlasti na izazov pandemije, kao i na odličnim ekonomskim rezultatima, zbog kojih je povećan interes slovačkih investitora.
Dvojica sagovornika su se saglasili da su Slovaci, koji žive u Srbiji, posebna spona između dveju zemalja, čiji položaj će, po rečima  predsednika Vučića, Srbija i dalje unapređivati.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dobrodošlica ambasadorima Irana i Slovačke

Izvor: Danas, 12.Maj.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Slovačke Fedora Rosohe i ambasadora Irana Rašida Hasana Pura i poželeo im uspešan diplomatski mandat, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.