Dobrodošlica ambasadorima Irana i Slovačke 1Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Slovačke Fedora Rosohe i ambasadora Irana Rašida Hasana Pura i poželeo im uspešan diplomatski mandat, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Vučić je izrazio zahvalnost Slovačkoj što istrajava u stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na snažnoj podršci na evropskom putu.

On je istakao da Srbija ostaje iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačkoj. Vučić je pozdravio imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu i izrazio uverenje da će kao dobar poznavalac situacije i odnosa u regionu tu dužnost obavljati odgovorno i nepristrasno.

Ambasador Rosoha je čestitao Vučiću na odlučnom odgovoru vlasti u Srbiji na izazov pandemije, kao i na odličnim ekonomskim rezultatima zbog kojih je povećan interes slovačkih investitora, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je poželeo dobrodošlicu novom ambasadoru Irana Rašidu Hasanu Puru i izrazio saosećanje zbog žrtava korona virusa u Iranu.

Dobrodošlica ambasadorima Irana i Slovačke 2
Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika, Vučić je izrazio nadu da će i Srbija i Iran prevazići aktuelnu zdravstvenu situaciju i posvetiti se ispunjavanju planova za budućnost, kao i razvoju bilateralne saradnje.

On je istakao da će Srbija razvijati saradnju sa Iranom u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes. Vučić je izrazio zahvalnost zbog toga što Iran ne priznaje nezavisnost Kosova.

Ambasador Hasan Pur je rekao da će Iran ostati dosledan svom principijelnom stavu i nastaviti da podržava Srbiju u međunarodnim organizacijama.

On je potvrdio opredeljenje vlasti u Teheranu da razvijaju svestrane odnose sa Srbijom.

Hasan Pur je preneo pozdrave predsednika Rohanija, kao i zahvalnost iranskog državnog vrha za inicijativu i angažovanje predsednika Vučića na razvoju saradnje dveju zemalja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari