Počela gradnja brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2020, 03:13

Počela gradnja brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac, kojom će se Valjevo povezati sa auotputem "Miloš Veliki", počeli su danas, a događaju prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kada se završe svi radovi, od Beograda do Valjeva putovaće se 35 minuta.

Ukupna dužina deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi, koje u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine izvodi kompanija "Čajna Šandong", vredni su 158 miliona evra.

Brza saobraćajnica imaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Na trasi ce se nalaziti 25 objekata, jedna petlju, ukupno 19 mostova, od čega su dva najduža ukupne dužine 1,5 kilometar.

Rok za završetak radova je 36 meseci.

Deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac, deo je državnog puta Loznica-Valjevo- Lazarevac i predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa auto-putem "Miloš Veliki” i Koridorom 10.

Početku radova prisustvuju ambasadorka Kine Čen Bo i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i predstavnici Puteva Srbije i izvođača radova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić obilazi radove na saobraćajnici Lajkovac-Iverak

Izvor: B92, 17.Jun.2020

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić danas će obići radove na izgradnji saobraćajnice Lajkovac-Iverak...Predsednik Aleksandar Vučić danas će obići radove na izgradnji saobraćajnice Lajkovac-Iverak. Događaj je planiran u podne, a nakon obilaska radova najavljeno je obraćanje Vučića, saopštila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.