Vučić i Zaev sutra na prelazu Preševo–Tabanovce

Izvor: RTS, 01.Sep.2018, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Zaev sutra na prelazu Preševo–Tabanovce

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će sutra sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom granični prelaz Preševo–Tabanovce, najavila je pres služba predsednika.
Kako se navodi, Vučić i Zaev će razgovarati o implementaciji projekta "One stop-shop", za integrisano granično upravljanje. Biće to drugi bilateralni susret Vučića i Zaeva.

Zaev je novembra prošle godine prvi put posetio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beograd u svojstvu premijera, kada je razgovarao i sa predsednikom Srbije.
Dve zemlje su poslednjih godina imale dobre bilateralne odnose, na koje je senku bacila mogućnost, nagoveštavana iz Skoplja, o podršci prijemu Kosova i Metohije u Unesko, od čega je Priština u međuvremenu odustala. 
Zaev je nakon toga potvrdio zainteresovanost za unapređenje bilateralnih odnosa sa Srbijom, te podršku dijalogu Beograda i Prištine. 
"Verujem da će, u interesu Srbije, biti nađeno rešenje (za Kosovo i Metohiju) i mi to podržavamo, kompletno, i nadamo se da će to biti što skorije, zato što je to važno za Srbiju i njenu evropsku perspektivu, a verujte od tog pitanja zavisi perspektiva celog našeg regiona", rekao je Zaev govoreći tada na srpskom iz, kako je rekao, poštovanja prema srpskoj zajednici.
Srpski predsednik je ukazao na to da zajednički cilj i najveći interes obema zemljama treba da budu mir i stabilnost u regionu, kao i to da je Srbija otvorena za sve inicijative koje tome doprinose.
Posebno je istakao potrebu boljeg infrastrukturnog povezivanja, kao i povećanja ekonomske saradnje i trgovinske razmene.
Makedonski premijer je tokom susreta u Beogradu predsedniku Srbije poklonio dres Fudbalskog kluba "Vardar" sa brojem 9 i Vučićevim imenom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i nedelju u Predejanu i Preševu

Izvor: OkRadio.rs, 01.Sep.2018

Vranje - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će radove na južnom kraku Koridora 10, deonica Gornje Polje-Caričina Dolina u nedelju, 2. septembra u 14.30 časova. Prema navodima iz kabineta predsednika Srbije, Vučić će sa predsednikom Vlade Republike Makedonije Zoranom Zaevom u nedelju...

Nastavak na OkRadio.rs...

Vučić i Zaev sutra na prelazu Preševo-Tabanovce!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2018

Dve zemlje su poslednjih godina imale dobre bilateralne odnose..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obiće će sutra zajedno sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom granični prelaz Preševo-Tabanovce, najavila je Pres služba predsednika Republike Srbije...Pročitajte i:..Kako se navodi, Vučić i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić i Zaev danas na prelazu Preševo-Tabanovce: Razgovaraće o implementaciji projekta "One stop shop"

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 08:12

Biće ovo drugi bilateralni susret dvojice zvaničnika..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obiće će danas, zajedno sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom, granični prelaz Preševo-Tabanovce, najavila je Pres služba predsednika Republike Srbije. Kako se navodi, Vučić i Zaev će razgovarati o...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.