Vučić i Zaev danas na prelazu Preševo-Tabanovce

Izvor: B92, 02.Sep.2018, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Zaev danas na prelazu Preševo-Tabanovce

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić obiće će, zajedno sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom, granični prelaz Preševo-Tabanovce.

Kako se navodi, Vučić i Zaev će razgovarati o implementaciji projekta "One stop shop", za integrisano granično upravljanje.

Biće to drugi bilateralni susret Vučića i Zaeva. Zaev je novembra prošle godine prvi put posetio Beograd u svojstvu premijera, kada je razgovarao i sa predsednikom Srbije.

Dve zemlje su poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina imale dobre bilateralne odnose, na koje je senku bacila mogućnost, nagoveštavana iz Skoplja, o podršci prijemu Kosova i Metohije u Unesko, od čega je Priština u međuvremenu odustala.

Zaev je nakon toga potvrdio zainteresovanost za unapređenje bilateralnih odnosa sa Srbijom, te podršku dijalogu Beograda i Prištine.

"Verujem da će, u interesu Srbije, biti nađeno rešenje (za Kosovo i Metohiju) i mi to podržavamo, kompletno, i nadamo se da će to biti što skorije, zato što je to važno za Srbiju i njenu evropsku perspektivu, a verujte od tog pitanja zavisi perspektiva celog našeg regiona", rekao je Zaev, govoreći tada na srpskom iz, kako je rekao, poštovanja prema srpskoj zajednici.

Srpski predsednik je ukazao na to da zajednički cilj i najveći interes obema zemljama treba da budu mir i stabilnost u regionu, kao i to da je Srbija otvorena za sve inicijative koje tome doprinose.

Posebno je istakao potrebu boljeg infrastrukturnog povezivanja, kao i povećanja ekonomske saradnje i trgovinske razmene. Makedonski premijer je tokom susreta u Beogradu predsedniku Srbije poklonio dres Fudbalskog kluba "Vardar" sa brojem 9 i Vučićevim imenom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.