Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 10:20

Vučić i Primakov: Duhovne veze Srbije i Rusije osnov za saradnju na svim nivoima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je rukovodioca Rosotrudničestva, ruske Federalne agencije za poslove ZND, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju Jevgenija Primakova, sa kojim je razgovarao o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji dveju zemalja, ali i o sveukupnim bilateralnim odnosima Srbije i Rusije.
Predsednik Vučić i Primakov su se saglasili da su duhovne veze dvaju naroda čvrst osnov za razvoj odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na svim nivoima, kao i da svaka poseta nekog od ruskih zvaničnika dodatno osnaži našu saradnju.
Zato su ovom prilikom razmotrili predloge za širenje kulturne saradnje, poput redovne razmene izložbi i gostovanja pozorišnih i operskih predstava, kao i za saradnju na polju obrazovanja, koja podrazumeva i redovnu razmenu studentskih stipendija, uz povećanje njihovog broja.
Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost ruskoj državi i predsedniku Putinu, kao i ruskim umetnicima za pomoć u unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu.
Takođe je istaknuta važnost podrške koju ruska strana izražava za očuvanje i zaštitu srpske kulturne i verske baštine na Kosovu i Metohiji u Unesku i drugim međunarodnom forumima.
Dvojica sagovornika su razmotrila i situaciju u regionu Zapadnog Balkana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Srbije izrazio zahvalnost ruskoj državi i Putinu: Vučić se sastao sa Primakovim

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021

Vučić i Primakov su se saglasili da su duhovne veze dvaju naroda čvrst osnov za razvoj odnosa na svim nivoima..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas rukovodioca Rošotrudničestva, ruske Federalne agencije za poslove ZND, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.