Primakov kod Vučića

Izvor: B92, 24.Jun.2021, 09:51

Primakov kod Vučića

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas rukovodioca Rošotrudničestva, ruske Federalne agencije za poslove ZND, Jevgenija Primakova.

Vučić i Primakov su se saglasili da su duhovne veze dvaju naroda čvrst osnov za razvoj odnosa na svim nivoima, kao i da svaka poseta nekog od ruskih zvaničnika dodatno osnaži našu saradnju, saopštila je pres služba predsednika.

Oni su zato ovom prilikom razmotrili predloge za širenje kulturne saradnje, poput >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << redovne razmene izložbi i gostovanja pozorišnih i operskih predstava, kao i za saradnju na polju obrazovanja, koja podrazumeva i redovnu razmenu studentskih stipendija, uz povećanje njihovog broja.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost ruskoj državi i predsedniku Putinu, kao i ruskim umetnicima za pomoć u unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu.

Takođe je istaknuta važnost podrške koju ruska strana izražava za očuvanje i zaštitu srpskoj kulturnoj i verskoj baštini na Kosovu i Metohiji u UNESKO i drugim medjunarodnom forumima.

Dvojica sagovornika su razmotrili i situaciju u regionu Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić sa Primakovim: Jake duhovne veze dva naroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas rukovodioca Rošotrudničestva, ruske Federalne agencije za poslove ZND, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju Jevgenija Primakova, sa kojim je razgovarao o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji dveju zemalja, ali i o ukupnim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.