Читај ми!

Vučić i Primakov: Duhovne veze Srbije i Rusije osnov za saradnju na svim nivoima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je rukovodioca Rosotrudničestva, ruske Federalne agencije za poslove ZND, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju Jevgenija Primakova, sa kojim je razgovarao o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji dveju zemalja, ali i o sveukupnim bilateralnim odnosima Srbije i Rusije.

Predsednik Vučić i Primakov su se saglasili da su duhovne veze dvaju naroda čvrst osnov za razvoj odnosa na svim nivoima, kao i da svaka poseta nekog od ruskih zvaničnika dodatno osnaži našu saradnju.

Zato su ovom prilikom razmotrili predloge za širenje kulturne saradnje, poput redovne razmene izložbi i gostovanja pozorišnih i operskih predstava, kao i za saradnju na polju obrazovanja, koja podrazumeva i redovnu razmenu studentskih stipendija, uz povećanje njihovog broja.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost ruskoj državi i predsedniku Putinu, kao i ruskim umetnicima za pomoć u unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu.

Takođe je istaknuta važnost podrške koju ruska strana izražava za očuvanje i zaštitu srpske kulturne i verske baštine na Kosovu i Metohiji u Unesku i drugim međunarodnom forumima.

Dvojica sagovornika su razmotrila i situaciju u regionu Zapadnog Balkana.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво