Vučić i Mekalister: Uspostaviti pozitivno okruženje za nastavak dijaloga Beograda i ...

Izvor: Beta, 27.Feb.2019, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Mekalister: Uspostaviti pozitivno okruženje za nastavak dijaloga Beograda i ...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister razgovarali su danas o problemu u dijalogu Beograda i Prištine i ocenili da je neophodno ponovno uspostavljanje pozitivnog okruženja, kako bi bili stvoreni uslovi za nastavak dijaloga, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika.Kako je navedeno, Vučić je u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta kazao da očekuje da medjunarodna zajednica ne ćuti na činjenicu da Albanci nisu proveli nijednu tačku Briselskog sporazuma i da su uveli anticivilizacijske takse na robu iz Srbije.Ponovio je stav Srbije da će, tek kada to bude ispunjeno, biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga.Vučić je sa delegacijom Evropskog parlamenta na čelu s Mekalisterom razgovarao i o evropskom putu Srbije, reformskoj agendi i situaciji u regionu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić i Mekalister: Stvoriti uslove za nastavak dijaloga

Izvor: VOA, 27.Feb.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu, tokom razgovora sa delegacijom Evropskog parlamenta, koju je predvodio izvestilac za Srbiju Dejvid Mekalister, da očekuje da međunarodna zajednica ne ćuti na činjenicu da Albanci nisu sproveli Briselski sporazum i da su uveli anticivilizacijske...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.