Vučić i Brnabić priredili večeru za Zaeva i Ramu FOTO

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Brnabić priredili večeru za Zaeva i Ramu FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić priredili su večeru za premijere Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edi Ramu.

Video snimak četvoro zvaničnika na večeri u Novom Sadu na Petrovaradinu objavljen je na zvaničnom instagram nalogu srpskog predsednika.

Zaev i Rama doputovali su popodne u Beograd, odnosno Novi Sad, na inicijativu predsednika Vučića, gde će sutra biti održan trilateralni sastanak.

Na tom sastanku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i večeras, glavna tema razgovora biće predlog srpskog pedsednika o ustanovljavanju "malog Šengena".

Cilj tog predloga je bolje povezivanje tržišta žemalja regiona i uklanjanja barijera u poslovanju i slobodnijem protoku robe, ljudi, usluga i kapitala na tržištu koje obuhvata 20 miliona ljudi.

Dosadašnja iskustva su, naime, pokazala da kamioni sa robom na graničim prelazima izmedju zemalja regiona čekaju duže od 20 sati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.