Vučić i Brnabić priredili večeru za Zaeva i Ramu FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić priredili su večeru za premijere Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edi Ramu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.10.2019.

22:16

Vučić i Brnabić priredili večeru za Zaeva i Ramu FOTO
Ilustracija: Depositphotos/ dexns31

Video snimak četvoro zvaničnika na večeri u Novom Sadu na Petrovaradinu objavljen je na zvaničnom instagram nalogu srpskog predsednika.

Zaev i Rama doputovali su popodne u Beograd, odnosno Novi Sad, na inicijativu predsednika Vučića, gde će sutra biti održan trilateralni sastanak.

Na tom sastanku, kao i večeras, glavna tema razgovora biće predlog srpskog pedsednika o ustanovljavanju "malog Šengena".

Cilj tog predloga je bolje povezivanje tržišta žemalja regiona i uklanjanja barijera u poslovanju i slobodnijem protoku robe, ljudi, usluga i kapitala na tržištu koje obuhvata 20 miliona ljudi.

Dosadašnja iskustva su, naime, pokazala da kamioni sa robom na graničim prelazima izmedju zemalja regiona čekaju duže od 20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: