Vučić: U teškim trenucima se vidi ko vam je prijatelj; a poseta Putina? FOTO

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 10:47

Vučić: "U teškim trenucima se vidi ko vam je prijatelj"; a poseta Putina? FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom.

On je dobio uveravanja o daljem unapređenju saradnje Srbije i Rusije.

"Odličan sastanak sa Aleksandrom Gruškom, najbližim saradnikom Sergeja Lavrova. Preneo sam važne poruke Srbije za predsednika Putina i ministra Lavrova i dobio uveravanja o daljem unapređenju, inače veoma bliske saradnje između Srbije i Rusije", napisao je Vučić na Instagram >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << profilu "budućnostsrbijeav".

On je poručio da se u teškim trenucima "uvek najjasnije vidi ko vam je prijatelj".

Vučić je izrazio nadu da bismo mogli da dogovorimo posete visokih ruskih zvaničnika, uključujući i posetu predsednika Putina, saopštila je pres služba predsednika.

Gruško je, kao najbliži saradnik ministra Sergeja Lavrova, izneo uveravanja o daljem unapređenju inače bliske saradnje dveju zemalja.

Osim o bilateralnim odnosima i budućim zajedničkim projektima, Vučić i Gruško razgovarali su i o situaciji u regionu i, s tim u vezi, o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je istakao da je srpska delegacija imala težak dan u Briselu, ali je čvrsto zastupala državne i nacionalne interese boreći se za politički kompromis. On je i ovom prilikom zahvalio na aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije u međunarodnim forumima.

Predsednik Vučić je takođe zahvalio na pomoći Rusije tokom pandemije KOVID-19 i za isporuke vakcine Sputnjik V, a posebno za zajedničku proizvodnju tih vakcina u Institutu Torlak, čiji je probni rad zvanično pokrenuo sa predsednikom Putinom.

Uz post je objavljena i fotografija sa sastanka.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Posle sastanka, koji je počeo oko 13 časova, predviđeno je da se Selaković i Gruško obrate medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Prijatelj se najjasnije vidi u teškim trenucima" Predsednik Srbije poslao važne poruke predsedniku Putinu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021

Predsednik Srbije je nakon sastanka istakao da je imao odličan razgovor sa Aleksandrom Gruškom..Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Aleksandrom Gruškom, zamenikom ministra inostranih poslova Ruske Federacije.....A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)..- Odličan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.