Vučić: SAD spremne da čuju naše probleme i šta Srbija misli

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2020, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: SAD spremne da čuju naše probleme i šta Srbija misli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je srpska delegacija imala važne kontakte u Davosu gde je bilo razgovora i o odnosima Beograda i Prištine i drugim regionalnim odnosima.

On je rekao za Radio televiziju Srbije da smo jedina zemlja Jugositočne Evrope koja je svih šest godina bila na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Kako je rekao, delegacija Srbije je imala važne kontakte sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, ljudima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << najbližeg okruženja predsednika SAD Donalda Trampa, premijerima, ministrima i velikom biznis zajednicom.

On je rekao i da je bilo razgovora o odnosima Beograda i Prištine, kao i o važnim regionalnim odnosima.

Vučić je ponovio da je "sit pridika oko toga kakve kontakte ima Srbija sa Rusijom i Kinom".

"Maloj Srbiji držite pridike, a ja sam bio dva, tri puta manje u kontaktu sa Si Đinpinom nego neki zapadni lideri", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, neke zapadne zemlje svaku priliku koriste da zarade od Kine, da prodaju svoje proizvode. "A vi Srbi nemojte sa Kinom. Mi smo suverena zemlja, sarađivaćemo i sa Rusijom i Kinom".

On je naveo i da savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robert O'Brajan, sa kojim je razgovarao u Davosu, ume da sasluša one koji su mali i da razume poziciju Srbije.

"Odnos SAD je suprotan našem kad je reč o kosovskom pitanju, ali su spremni da čuju naše probleme i šta Srbija misli", rekao je Vučić.

Nemam zakazak sastanak sa Đukanovićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema zakazan sastanak sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, sa kojim će se sresti u Izraelu na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Aušvica, ali da će pomenuti Zakon o slobodi veroispovesti ako se ukaže prilika za to.

"Nemam zakazan susret, ali ako se ukaže prilika ja ću da učinim nešto da se to pomene", rekao je Vučić RTS-u u Davosu.

On je rekao i da ne zna kakav rezultat može da se očekuje po tom pitanju, obzirom da su pozicije dve zemlje dijametralno suprotne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Borili smo se za to da 'Er Srbija' ne leti za Prištinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iz razgovora sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robertom O'Brajanom shvatio da on dobro razume poziciju Srbije i da su SAD spremne da čuju koji su njeni zahtevi i problemi. "Mislim da smo otvorili vrata da razgovaramo sa našim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.