Vučić: Nemamo kontrolu ni nad jednim pedljom Kosmeta

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nemamo kontrolu ni nad jednim pedljom Kosmeta

Vučić rekao da srpske vlasti nemaju kontrolu ni nad jednim pedljom Kosova i Metohije, ali da zato imamo narod.

"Naša situacija nimalo nije laka, kada zavisite od volje Prištine i od toga hoće li da poštuju pravo ili ne. Ako se neko ponaša nepravno, ograničene su vam mogućnosti delovanja", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike u Zrenjaninu.

Nismo u lakoj poziciji, jer nemamo kontrolu "ni nad jednim pedljom KiM", ali zato imamo svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narod, koji je spreman da čuva svoja ognjišta, a oni imaju svoju državu koja je spremna da im svakako pomogne, poručio je predsednik Srbije.

S druge strane, kako dodaje, srećan je "što su se Srbi podigli i probudili i što razumeju koliko su pogođeni ovim merama i što su na civilizovan i razuman način pokazali razliku između sebe i onih koji su te mere uveli".

Govoreći o današnjem sastanku s predstavnicima Srpske liste, Vučić kaže da će ih zamoliti da nastave s mirnim protestima, a državni vrh će nastaviti da na međunarodnom planu ukazuje na štetnost odluka Prištine, koje dubinski razaraju mir.

"Nadam se da će biti razuma i snage u međunarodnoj zajednici da izvrše pritiske na one koijima je sprovođenje nepravnih aktivnosti postala svakodnevnica", zaključio je on, ali i dodao da ne veruje da će Priština skoro ukloniti tarife od 100 odsto na srpske proizvode.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Nemamo kontrolu ni nad jednim pedljom KiM

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2018

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da srpske vlasti nemaju kontrolu ni nad jednim pedljom Kosova i Metohije i da je zato "situacija u kojoj se nalazimo teška".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.