Vučić: Ne znam da li će Haradinaj biti tema za Mogerinijevu

Izvor: RTS, 02.Mar.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne znam da li će Haradinaj biti tema za Mogerinijevu

Premijer Aleksandar Vučić očekuje dobar i otvoren razgovor sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja sutra dolazi u Beograd, ali ne zna da li će i slučaj Ramuša Haradinaja biti tema njihovog sastanka.
"Ne znam da li joj je to tema, možda ona ima neke druge teme. To ćemo da vidimo", rekao je Vučić novinarima u Vranju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Vučić je dodao da ne zna šta "oni hoće od nas, ali da zna šta mi hoćemo od njih".
On je naveo da je Srbija spremna da ispuni sve što se od nje traži u smislu zahteva za dokumentaciju u slučaju Ramuša Haradinaja, jer je to, kaže, veoma važno zbog žrtava i pravde.
"Vidim da se sve svodi na politiku", rekao je Vučić i dodao i ne želi da govori o tome šta misli ko je odgovoran za haos i probleme u Makedoniji i drugim državama u regionu.
Dodao je da neće dozvoliti da takve probleme neko pravi u Srbiji.
"Oni koji misle da slučaj Haradinaj zloupotrebe za napade na Srbe, pošto dobijam određene informacije šta sve spremaju, neka ne misle da tako nešto smeju i mogu da naprave", rekao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.