Vučić: Ne govorim o Jasenovcu da bih nervirao Hrvate

Izvor: Mondo, 24.Feb.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne govorim o Jasenovcu da bih nervirao Hrvate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da govori o svim zločinima nad srpskim narodom da se nikada više ne bi ponovili.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

"O Jasenovcu govorim da naša deca znaju šta je bio Jasenovac, da se nikada ne zaboravi i kako se takva tragedija nikada više ne bi ponovila. Govorim o 'Oluji' i svim zločinima nad našim narodom da se nikada više ne bi ponovili", istakao je Vučić, koji je naveo kako ga poslednjih dana kritikuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << što govori o Jasenovcu "samo da bi Srbe posvađao sa Hrvatima".

On je naglasio da neće prihvatiti da bilo ko izvrši pogrom nad Srbima gde god da žive, prenose beogradski mediji.

Vučić: Napravićemo spomenik o zlu u Jasenovcu

"Obaveza je Srbije da ne dozvoli bilo kakve 'Oluje', 'Bljesak' na Kosovu i Metohiji ili bilo gde drugo", rekao je Vučić danas u Kruševcu.

Predsednik Srbije kaže da je najbitnije da se sačuva mir, stabilnost, bezbednost, kao i da nikoga ne želi da uvredi, ni Albance niti njihove predstavnike, ali da im poručuje da ne potcenjuju Srbiju.

"To što u Srbiji nema onih koji će da prete i viču, što insistiramo na miru i stabilnosti ne znači da ćemo vama ili bilo kome da dozvolimo da nas ponižava i gazi. Srbija je uvek znala da zaštiti svoj narod", naglasio je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je danas, u odnosu na pre nekolko godina ili decenija, mnogostruko jača, i ekonomski i u svakom drugom smislu i nastaviće da jača.

Vučić je ocenio da Srbiju, koja je bila mnogo zaostala u prethodnom periodu, sada vraća u red uređenih, modernih i naprednih ekonomija.

On je napomenuo da je sve što je radilo bilo prodato, uništeno, a radnici otpušteni, a da je sada važno vratiti Srbiju na pravi put, da ljudi budu zadovljniji, da plate i penzije budu veće, te je obećao da će ove godine i biti.

Vučić je rekao da je, obilazeći Rasinski okrug, mogao da vidi šta ne valja, gde su propusti i šta treba učiniti da se na lokalnom nivou vodi veća briga o ljudima, a država će finansijski pomoći.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.