Vučić: Nastavićemo podršku RS i Srbima u Crnoj Gori, mir potreban više od svega

Izvor: Beta, 15.Feb.2020, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nastavićemo podršku RS i Srbima u Crnoj Gori, mir potreban više od svega

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da će Srbija nastaviti da podržava Republiku Srpski i srpski narod u Crnoj Gori kroz "sve forme koje su zakonito moguće i opravdane".Vučić je posle sastanka sapredstavnicima Srba iz Republike Srpske i Crne Gorezamolio rukovodstvo RS da povodom situacije u BiH posle odluke Ustavnog suda o zemljištu, ima u vidu interese celokupnog srpskog naroda i Srbije i da sve što rade, rade pravno, demokratski, kroz institucije i "bez šire destabilizacije regiona".Vučić je izjavio da se "ne dovodi u pitanje da će Srbija biti uz svoj narod", ali je dodao da je Srbiji neophodan mir "više od svega"."Moramo strateški da vodimo računa o tome da nam je potreban mir da ekonomski ojačamo, da imamo više dece. Znam da se to ne dopada delu javnosti koji želi radikalna rešenja, ali najveći uspeh Srbije je u tome koliko dugo može da sačuva mir", kazao je Vučić.Ocenio je da je Srbija "ekonomski najsnažnija u poslednjih 50 godina", da se nalazi "pred velikim političkim iskušenjima" jer, kako je rekao, "neki u medjunarodnoj zajednici pokušavaju da po oprobanom receptu okrive Beograd za sva dešavanja u regionu"."Juče sam konačno shvatio da (bivši premijer Kosova Ramuš) Haradinaj nije bio ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Šarović: Dati realan odgovor na odluku Ustavnog suda BiH

Izvor: Blic, 15.Feb.2020

Predsednik SDS Mirko Šarović izjavio je danas u Banjaluci da ova politička partija na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske želi da bude deo dogovora parlamentarnih stranaka i da je neophodno dati realan odgovor na odluku Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.