Vučić: I dalje se kajem zbog litijuma, protesti upropastili državu

Izvor: Beta, 29.Nov.2022, 00:31

Vučić: I dalje se kajem zbog litijuma, protesti upropastili državu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se i dalje kaje što je doneo odluku da Srbija odustane od iskopavanja litijuma i da je "ispao najgluplji predsednik na svetu".Vučić je za TV Pink, komentarišući protest ekoloških aktivista ispred zgrade Vlade Srbije, rekao da vlada nije donela nikakvu odluku, već je o svemu odlučivao on sam."Ne razumem zašto su protestovali ispred vlade. Kad protestuju treba da protestuju ispred predsedništva a ja ću da im se obratim i da im lepo kažem - ljudi vi uništavate zemlju. Cena je danas 82.500 dolara po toni litijuma, sa ovim rezervama to je 100 milijardi, jer razumete šta radite Jadru, Osečini, Valjevu i celom Podrinju", rekao je Vučić.On je ponovio da Zidjin "drži Bor" u kojem je prosečna plata 801 evro, u dinarskoj protivvrednosti.Istakao je da bi od iskopavanja litijuma Loznici pripalo pet milijardi evra i da bi to bilo najbolje za zemlju, ali da su gradjani poverovali u teorije zavere, a da su vodje protesta "plaćale strane fondacije"."Kolovodje su primale novac i uništile zemlju zajedno sa nama koji bili glupi i naivni da prihvatimo taj bezobrazluk u tu 'silu' koja je umislila da može sve, i gorko se kajem zbog toga", rekao je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Umiru li Beograd i Srbija tiho, da li su opet moguće masovne blokade i protesti zbog RioTinta i litijuma?

Izvor: Danas, 29.Nov.2022

Dve potpune različite slike sa protesta povodom iskopavanja litijuma u samo godinu dana – od masovnih blokada saobraćajnica širom Srbije 2021, do blokade ispred Vlade Srbije 2022. na kojoj bilo jedva 500 ljudi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.