Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2017, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrijedni predmeti slavne glumice uskoro na aukciji

Primjerak scenarija za film "Prohujalo sa vihorom" koji je pripadao glumici Vivijen Li naći će na aukciji zajedno sa desetinama njenih predmeta.

Aukcijska kuća "Sotbi" (Sotheby) je danas saopštila da će se 26. spetembra na aukciji u Londonu u ponudi biti i slike, nakit, odjeća, knjige i druge stvari.

Li je osvojila Oskara za ulogu Skarlet O'Hare u "Prohujalo sa vihorom" iz 1939. godine.

Na prodaju će biti ponuđena istoimena knjiga u koju je upisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pjesma Margaret Mičel, i očekuje se da postigne cijenu između pet i sedam hiljada funti.

Scenario za film koji je Li dobila od kolega, procijenjen je na 2,5 do 3,5 hiljade funti.

Perika koju je Li nosila u ulozi Blanš Diboa u "Tramvaj zvani želja" procjenjuje se na 400 do 600 funti.

Predsjednik britanskog ogranka Sotbija, Hari Delmeni rekao je da kolekcija nudi uvid u ličnost Vivijen Li, "kolekcionarku umjetnosti, pokroviteljku, čak i knjiškog moljca".

Vivijen Li je umrla 1967, a njeno jedino dete Suzan Farington 2015. godine.

Unuci Vivijen Li su 2013. godine londonskom muzeju Viktorija i Albert, za neobjavljenu sumu novca, prodali njenu arhivu, uključujući pisma, fotografije i nagrade.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.